Francezi executati in Mali - doi jurnalisti au fost ucisi fara mila

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 11:00

   

Francezi executati in Mali - doi jurnalisti au fost ucisi fara mila
Doi jurnalisti francezi au fost rapiti si executati in statul african Mali, la scurt timp dupa ce au realizat un interviu cu un lider politic local.

Claude Verlon, de 55 de ani, si Ghislaine Dupont, de 57 de ani, lucrau la Radio France International (RFI) si erau pasionati de Africa, transmite BBC.

Trupurile celor doi au fost gasite in afara orasului Kidal, din Mali, la scurt timp dupa ce au realizat un material cu liderul politic din zona.

Uciderea celor doi jurnalisti vine la doar cateva zile de la celebrarea eliberarii a patru francezi rapiti in statul invecinat, Niger.

Postul de radio unde lucrau cei doi informeaza ca acestia se aflau in cea de-a doua misiune in Mali, dupa ce in luna iulie au transmis din acelasi loc despre alegerile prezidentiale.Se pare ca cei doi ar fi fost rapiti de patru barbati inarmati, indivizi care i-ar fi urcat intr-o camioneta si i-ar fi dus in desert, unde i-au executat.

Presedintele Francois Hollande a catalogat uciderea celor doi jurnalisti francezi ca fiind "josnica".

Odata cu moartea celor doi francezi, numarul jurnalistilor ucisi in anul 2013 la nivel mondial ajunge la 42.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2907 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Vasileee
rank 2
Pacat
Cu tot regretul pentru moartea lor, dar ce cautau in Mali? Pe cine intereseaza alegerile din Mali? Lasati-i pe aia din Mali sa se descurce singuri cu alegerile lor cu tot. Sa mergi in ziua de azi ca european in regiunea aia, este ca si cum ai cauta moartea cu lumanarea.
dlaurentia
rank 2
servici greu
se castiga greu salariul in ziua de azi. Acolo au fost trimisi, e cumplit!Dumnezeu sa-i ierte!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor