Ponta, despre criza din Algeria: Nu am ce sa reprosez celulei de criza

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 13:15
1995 citiri
Ponta, despre criza din Algeria: Nu am ce sa reprosez celulei de criza

Prim-ministrul Victor Ponta a spus ca nu are ce sa reproseze celulei de criza, legat de cei doi romani morti in Algeria, adaugand insa ca Guvernul Romaniei va suporta cheltuielile pentru repatrierea celor doi.

"Daca imi spuneti ce trebuia sa faca Guvernul Romaniei in Algeria, sunt gata sa imi insusesc criticile dumneavoastra. Nu am nimic ce sa reprosez celulei de criza. Repet: am laudat celula de criza", a declarat premierul, luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a precizat ca unul dintre cei doi romani care au murit a fost salvat de autoritatile algeriene, a fost dus la spital si nu a mai putut fi salvat.

"Daca intelegeti, bine, daca nu intelegeti, faceti ce vrei", a le-a raspuns Ponta jurnalistilor.

Prim-ministrul a precizat ca nu poate vorbi despre implicarea Romaniei in Mali, pentru ca aceasta "poate fi discutata doar in cadrul CSAT", dar si ca "toate cheltuielile pentru repatriere (romanilor morti in Algeria - n.red.) noi le vom suporta".

Basescu: Trebuie sa dam raspuns. Ce ne asumam din ce s-a intamplat in Algeria?

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat ca, urmare a crizei din Algeria, se pune intrebarea "Cum ne aparam cetatenii?", el aratand ca acestia au plecat cu gandul ca statul ii va apara si ca nu se poate trece peste aceste evenimente fara a raspunde la intrebarea "Ce ne asumam din ce s-a intamplat?".

MAE: Un roman a fost ucis in Algeria, ultimul roman tinut ostatic a fost eliberat (Video)

Un al doilea roman a murit in Algeria - s-a stins la spital, din cauza ranilor

Doi cetateni romani si-au pierdut viata, in urma luarii de ostatici de la complexul petrolier din Algeria, a anuntat Ministerul roman al Afacerilor Externe sambata, respectiv duminica. Alti trei romani au fost salvati din mainile teroristilor din Algeria: unul se afla la Ambasada, iar ceilalti doi in custodia armatei algeriene.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta criza Algeria, #Ponta romani ucisi Algeria, #Ponta celula criza MAE, #romani ostatici complex petrolier Algeria , #Mali