Buncărul secret de sub Londra: A ajutat la câștigarea războiului contra lui Hitler VIDEO

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 00:08
3487 citiri
Buncărul secret de sub Londra: A ajutat la câștigarea războiului contra lui Hitler VIDEO

La 22 de metri sub traficul și agitația din Piccadilly din Londra, se află un buncăr secret care a jucat un rol vital la câștigarea de către aliați a celui de-Al Doilea Război Mondial contra lui Hitler. Aici, prim-ministrul Marii Britanii, Winston Churchill s-a adăpostit în noiembrie și decembrie 1940 pentru a se feri de bombardamentele naziste asupra orașului și de a conduce ofensiva împotriva germanilor.

Începând de astăzi, 3 decembrie 2021, Muzeul Transportului din Londra oferă publicului și turiștilor bilete pentru un tur de 75 de minute în subteranul din Down Street în 2022, în tunelurile de sub oraș, pentru a descoperi secretele legate de fostul comandament general de război al guvernului britanic, potrivit CNN.

Stația de metrou Down Street a fost deschisă în anul 1907 și deservea linia Piccadilly, dar până în 1932, când s-a închis. Cu toate astea, după șapte ani de neutilizare, locul a fost reabilitat.

”Toate lucrurile care au făcut-o să nu fie viabilă ca stație de metrou, au transformat-o perfect într-un buncăr secret în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a spus istoricul Siddy Holloway.

Când a început războiul în Europa în 1939, stația Down Street a fost convertită în câteva zile în noul sediu al Comitetului Executiv al Căilor Ferate din Marea Britanie. Acesta a acționat ca un intermediar între Biroul de război și companiile feroviare, fiind esențial pentru deplasarea trupelor și echipamentelor de luptă.

Camerele cartierului general de război ale lui Chruchill se găseau la aproximativ doi kilometri de Down Street, de cealaltă parte a Palatului Buckingham, toate sub pământ, dar nu erau foarte rezistente la bombe.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

Ce bunătăți servea Winston Churchill în subteranele Londrei, în război?

”Dacă ar fi primit o bombă de la naziști, o lovitură directă, i-ar fi ucis pe toți de acolo. Până în noiembrie 1940, oamenii începuseră să se teamă pentru viața lui Winston Churchill”, a explicat istoricul.

Ralph Wedgwood, președintele centrului din Down Street de atunci, l-a convins pe Churchill să vină aici, ”pentru că este atât de aproape de sediul general al puterii”.

Churchill a rămas peste noapte în tunelurile din Down Street de cel puțin cinci ori în iarna lui 1940. Prim-ministrul britanic dormea pe un pat modest, iar prezența sa de aici a fost ascunsă de majoritatea personalului.

Fenomen astronomic invizibil observat pentru prima dată în istorie. Ar putea schimba legile fizicii VIDEO

În schimb, în sala de mese a executivului, Churchill a putut să trăiască bine. John Colville, funcționar public în acea vreme, a scris în jurnalele sale de memorii, că la Down Street, oficialii erau tratați cu caviar, șampanie Perrier-Jouet și coniac.

Turul oferit de Muzeul Transportului din Londra la fosta stație de metrou Down Street costă 83 de lire sterline, pentru două persoane, iar vizitarea va fi permisă între 15 ianuarie și 13 februarie 2022.

Citeste si:
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Cătălin Drulă, liderul USR și fost ministru al Transporturilor, a criticat asupru modificările aduse Codului Rutier de către guvernul Ciucă. Drulă susține că legea a fost...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Iar, pentru-ai de n-au metroaie cu derivații, ca ăsta-s bune și pa