Marocul se închide două săptămâni. Românii blocați acolo cer ajutorul autorităților pentru a se întoarce în țară

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 10:16
2825 citiri
Marocul se închide două săptămâni. Românii blocați acolo cer ajutorul autorităților pentru a se întoarce în țară

Autoritățile din Maroc au decis marți, 30 noiembrie, încă de la miezul nopții, să suspende zborurile comerciale timp de două săptămâni către și dinspre Regatul Maroc, anunță Ambasada României.

Zeci de români au rămas blocați în Maroc și cer ajutorul deoarece nu știu cum să procedeze pentru a se întoarce în țară.

Decizia a intrat în vigoare la ora 23.59, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a ambasadei. Măsura este valabilă până la 13 decembrie 2021, la ora 23:59 și a fost luată pe fondul îngrijorărilor provocate de noua tulpină COVID, Omicron.

"Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țină legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite.

Situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune.

Rugăm cetățenii români care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail (rabat.cons@mae.ro) sau să ne transmită coordonatele (tel, e-mail) la care pot fi contactați", a anunțat Ambasada României în Maroc.

Românii, blocați în Maroc

Mai mulți români care erau în vacanță în Maroc au cerut ajutorul autorităților la postarea ambasadei și au creat inclusiv grupuri pe rețeaua de socializare în acest sens.

Mai multe familii sau grupuri au spus că sunt acolo în vacanță și că zborurile le-au fost anulate.

"Putem ajunge oriunde în Maroc (pe orice aeroport) dacă se organizează un zbor. Zborul nostru care ar fi trebuit să fie pe 5 decembrie a fost anulat și nu avem nicio opțiune de a pleca. Am contactat compania aeriană. Deși pretind că operează câteva zboruri în continuare, le anulează pe măsură ce se apropie data zborului. Vă rog să ne ajutați să ajungem în țară pentru că am rămas fără opțiuni", este unul dintre comentariile la postare.

Ulterior, Ministerul de Externe a comunicat pentru Digi24 că se ocupă de situația românilor blocați în Maroc.

Ambasada din Rabat are în atenție 22 de persoane din Marakkesh al căror zbor Ryanair a fost anulat și care au opțiunea să zboare de la Rabat. Potrivit sursei citate, sunt curse și locuri disponibile atât la Ryanair, cât și la alte companii.

Citeste si:
Câtă încredere mai au oamenii în vaccinul anti-COVID. Medic: ”În toamnă este posibil să revină riscul formelor severe”
Câtă încredere mai au oamenii în vaccinul anti-COVID. Medic: ”În toamnă este posibil să revină riscul formelor severe”
Cazurile de Covid raportate sunt tot mai puține. Sunt doar câteva sute de infecții, zilnic, un număr mic, raportat la situația de acum câteva luni când erau zeci de mii. Cu toate acestea,...
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...