Ce ar fi spus Allah despre masacrul din clubul de gay din Orlando

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 16:20
14584 citiri
Ce ar fi spus Allah despre masacrul din clubul de gay din Orlando
Foto: Arhiva Ziare.com

Potrivit Coranului, este ca si cum toata omenirea ar fi fost ucisa weekendul trecut, in atacul armat din Orlando, in care 49 de persoane si-au pierdut viata.

O spune Hiba Khan, o britanica musulmana, intr-un editorial publicat de The Independent.

"Este de departe cea mai potrivita descriere a atrocitatilor din Orlando pe care am auzit-o. La fel si recentele bombardamente din Bagdad si rapirile si crimele in masa din Nigeria", scrie Khan, care sustine ca i se pare ciudat ca oamenii cred ca paginiile Coranului sunt atat de insangerate.

"Ca o mandra britanica musulmana (care ar fi renuntat la religia sa demult daca macar s-ar fi apropiat de modul in care este prezentata uneori in presa), as vrea sa clarific cateva lucruri. In primul rand, un musulman este indemnat de catre divinitate sa se supuna regulilor tarii in care traieste.

Asta anuleaza argumentul ca un musulman nu tine cont de legislatia tarii in care se afla, din cauza legii sharia, fie ca vorbim de cea reala sau de o interpretare bolnava", precizeaza ea.

In al doilea rand, nici cea mai bizara interpretare a legii sharia nu poate fi asemanata cu ce s-a intamplat in noaptea de sambata spre duminica, sustine Khan.

Islamul interzice crima

Islamul interzice in mod clar crima si doar o instanta competenta este indreptatita sa judece un om. Aceasta trebuie sa stabileasca daca au fost incalcate sau nu drepturile altora, spune britanica.

Homosexualitatea este mentionata in Coran plecand de la povestea Sodomei, care se regaseste in toate cele trei religii Abrahamice (islam, crestinism si iudaism). Coranul nu prevede nicio pedeapsa pentru homosexuali, spre deosebire de Vechiul Testament, care spune ca acestia ar trebui omorati.

La fel ca in crestinism si iudaism, homosexualitatea nu este vazuta cu ochi buni nici in religia islamica, insa exista mari diferente de opinii despre cum ar trebui tratata aceasta conform legii sharia. Insa chiar si cea mai radicala parere ar cataloga atacul din Orlando drept scandalos.

Citeste mai multe despre cel mai sangeros atac armat din istoria SUA:

Ucigasul din Orlando a anuntat pe Facebook ca urmeaza mai multe atacuri ale Statului Islamic in America

Masacru in Orlando Conturile jihadistilor, sparte de hackeri: Sunt gay si sunt mandru de asta

Masacru in Orlando: Cum a salvat un fost puscas marin 70 de vieti

Scrisoarea emotionanta a unui supravietuitor al masacrului din Orlando, catre ucigas

La randul sau, presedintele Societatii Islamice din Marea Britanie sutine ca randurile Coranului se concentreaza mai mult pe omenire, care este descrisa drept o mare familie.

"Compasiunea este o tema centrala a mesajului coranic si nu trebuie sa o scapam din vedere cand vorbim despre relatii interumane. Nu avem niciun drept sa dezumanizam oamenii din cauza orientarii lor sexuale, chiar daca unii considera ca astfel de relatii sunt pacatoase. Insa mult prea des vedem o dezumanizare brutala a oamenilor", a spus acesta.

Mai mult, dupa atacul din Orlando, Societatea Islamica din Marea Britanie a transmis urmatorul punct de vedere: "Persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuale si transsexuale - n.red.) sunt concetatenii nostri si au tot dreptul sa traiasca in pace si siguranta".

Sute de musulmani s-au starns in parcuri si moschei dupa masacru si s-au rugat pentru victime, in timp ce altii s-au grabit sa doneze sange pentru raniti. Atacul din Orlando a fost condamnat din Pakistan pana in Spania, iar liderii musulmani din toata lumea si-au aratat dezgustul fata de carnagiul din clubul de noapte, spunand ca este dureros tot ce s-a intamplat, mentioneaza Hiba Khan.

Insa campania anti-musulmani este din nou in plina desfasurare acum in presa occidentala, mai scrie autoarea.

"Totusi, mult mai puternica decat frustrarea este tristetea noastra, pentru ca este ca si cum toata omenirea a fost ucisa weekendul trecut", sustine tanara, care isi incheie editorialul cu un citat din Coran.

"Oricine ucide un om nevinovat este ca si cum ar fi omorat intreaga omenire. Si oricine salveaza o viata e ca si cum ar salva toata omenirea". Coran (5:32)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#musulmani atac Orlando, #masacru Orlando Allah, #masacru Orlandon Coran , #masacru Orlando