Masacru in Orlando: La doar 2 zile dupa atac, jurnalisti din SUA au cumparat fara probleme o arma semiautomata

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 20:19
5248 citiri
Masacru in Orlando: La doar 2 zile dupa atac, jurnalisti din SUA au cumparat fara probleme o arma semiautomata

Doi jurnalisti ai publicatiei Huffington Post au reusit sa cumpere marti, la doar doua zile de la cel mai sangeros atac armat din istoria Statelor Unite, o arma semiautomata.

Iar asta in doar 38 de minute, adica in mai putin timp decat petrece un american intr-un supermarket. Arma AR-15 este asemanatoare celei folosite de atacatorul care a ucis duminica dimineata 49 de persoane si a ranit alte 53 intr-un clubul de gay Pulse din Orlando, Florida.

Mai mult, angajatii magazinului de armament i-au asigurat pe jurnalisti ca le-ar fi putut vinde o arma in mai putin de cinci minute, spunand ca asta este durata medie.

Timpul de asteptate a fost mai mare de aceasta data, pentru ca, dupa un astfel de atac, magazinele de armament se aglomereaza din cauza cozilor la verificarile de background al viitorilor posesori. Vanzarile de arme cresc considerabil imediat dupa atacuri armate, pentru ca oamenii se tem.

Totusi, in orice zi obisnuita a anului, nu este deloc dificil sa cumperi legal o arma semiautomata, atat timp cat nu esti imigrant sau un fost condamnat. Nici persoanele aflate pe lista FBI a suspectilor de terorism nu au nicio problema in a achizitiona arme, sustin jurnalistii americani.

De altfel, un reporter al Philadelphia Daily News a cumparat o arma semiautomata AR-15 a doua zi dupa atacul armat care a socat intreaga lume. Pentru el, achizitia nu a durat mai mult de sapte minute.

Citeste mai multe despre atacul din SUA:

Masacrul din Orlando: Sotia criminalului ar fi stiut de atac si urmeaza sa fie inculpata

Scrisoarea emotionanta a unui supravietuitor al masacrului din Orlando, catre ucigas

Masacru in Orlando: Criminalul voia ca SUA sa opreasca bombardarea tarii sale

De ce este AR-15 preferata americanilor

Un AR-15 este capabil sa traga cateva zeci de gloante in mai putin de 10 secunde, iar la pretul de 644 de dolari este accesibil pentru cei mai multi americani.

Armele semi-automate de tipul AR-15 au fost folosite in mai multe atacuri armate de pe teritoriul Statelor Unite. Mai mult, Asociatia Nationala a Armelor sustine ca AR-15 reprezinta cea mai populara arma semiautomata de pe piata americana, pentru ca este adaptabila, precisa si de incredere.

In Florida exista o perioada de asteptare de cel putin trei zile pentru a cumpara un pistol, insa poti sa iesi pe usa cu o pusca semiautomata in mai putin de o ora.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...