Masacru in SUA: Criminalul era in evidenta FBI si jurase credinta Statului Islamic

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 22:00
9825 citiri
Masacru in SUA: Criminalul era in evidenta FBI si jurase credinta Statului Islamic
Foto: Arhiva Hepta.ro

Autorul masacrului din Orlando se afla in evidenta FBI, care avea doua dosare pe numele sau, iar inainte de a comite atacul a sunat la 911 pentru a-si face cunoscut juramantul de credinta fata de Statul Islamic.

Surse citate de CNN au declarat ca FBI il avea in evidenta pe Omar Mateen, deoarece in trecut fusese investigat pentru posibile legaturi cu extremismul islamic.

Au existat doua dosare deschise pe numele lui Mateen, insa anchetatorii nu au avut suficiente dovezi pentru a-l pune sub acuzare.

Aceste informatii sunt intarite si de faptul ca, la scurt timp dupa atacul din club, un purtator de cuvant al FBI a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ucigasul ar avea inclinatii spre islamul radical. Intrebat daca barbatul avea legaturi cu terorismul islamist, ofiterul FBI a raspuns: "Intr-adevar, avem indicii ca individul ar fi putut sa aiba inclinatii spre acea ideologie".

De asemenea, surse citate de NBC News au declarat ca tanarul, cetatean american cu origini afgane, a sunat inainte de atentat la numarul de urgenta 911 si a jurat credinta liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, arata BBC.

Senatorul de Florida Bill Nelson a declarat, anterior, ca atacatorul pe nume Omar Mateen ar fi avut legaturi cu Statul Islamic.

"Am vorbit cu cei de la FBI si se pare ca ar exista o legatura cu islamul radical. M-am consultat si cu alte surse, iar acestea cred ca este posibila o conexiune cu ISIL", a precizat senatorul.

Legatura a fost in cele din urma confirmata chiar de organizatia terorista Statul Islamic, care a revendicat atentatul din Orlando.

Cel mai grav atac armat din istoria SUA

Masacrul din noaptea de sambata spre duminica este cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite, dar si cel mai sangeros atentat terorist de la evenimentele tragice din septembrie 2001.

Filmul celui mai sangeros atac armat din istoria SUA

In noaptea de sambata spre duminica, un barbat a deschis focul in clubul Pulse in jurul orei locale 2:00 (9:00, ora Romaniei - n.red.) si a impuscat zeci de oameni la intamplare. 50 de persoane au murit, iar 53 au fost ranite si au ajuns la spital.

Atacatorul a luat mai multi ostatici in timpul atacului, insa, dupa cateva ore tensionate, a fost ucis de politisti.

Autoritatile l-au identificat pe barbat in persoana lui Omar Mateen, un cetatean american cu origini afgane, in varsta de 29 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atacator club SUA Statul Islamic, #atacator SUA 911 Statul Islamic , #masacru Orlando