Americanii nu mai sunt cei mai grasi din lume. Cine i-a depasit

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 11:35
9041 citiri
Americanii nu mai sunt cei mai grasi din lume. Cine i-a depasit
Foto: Daily Mail

Un raport realizat de ONU arata ca americanii nu mai sunt pe primul loc, la nivel mondial, la rata obezitatii, ei fiind depasiti de mexicani, care au devenit cei mai grasi oameni din lume.

Studiul ONU sustine ca de vina pentru acest fenomen este consumul exagerat de alimente grase si bauturi carbogazoase, scrie Daily Mail.

Grasi, tot mai grasi: rata obezitatii in SUA, in crestere - vezi statisticile infioratoare

Pe de alta parte, aproape jumatate din populatia Mexicului este considerata saraca, asa ca alimentatia gresita a dus la obezitate. "Parintii care apartin claselor sarace sunt obezi si isi hranesc gresit copiii. Cel mai grav lucru este ca cei mici sunt, de asemenea, programati sa devina obezi. Este o epidemie extrem de serioasa", a mentionat Abelardo Avila de la Institutul National de Nutritie din Mexic.

Astfel, aproximativ 70% dintre mexicani sunt supraponderali, in timp ce peste o treime (32,8%) dintre acestia sunt obezi. Chiar daca au fost intrecute de Mexic, nici Statele Unite nu sunt foarte departe de aceasta realitate alarmanata, rata obezitatii de aici fiind de 31,8%. In luna iunie, Asociatia Medicilor din America a clasificat obezitatea drept o boala.

Cei mai grasi europeni traiesc in Marea Britanie

Autoritatile mexicane dau vina pe cresterea industrializarii agriculturii atat pentru obezitate, cat si pentru alimentatia nesanatoasa. Din cauza lipsei banilor, mexicanii stau departe de legume sau alte alimente sanatoase, consumand produse satioase de tip fast-food. Oamenii beau Coca Cola ca si cum ar fi apa si mananca alimente pline de carbohidrati, de branzeturi grase sau prajite.

Anumite preparate rezervate doar pentru ocazii speciale, cum ar fi tacos sau quesadillas, au devenit obiceiuri zilnice de consum. Totodata, joburile de birou ale mexicanilor duc la din ce in ce mai mult sedentarism.

Top 10 tari cu cea mai mare rata a obezitatii

1. Mexic (32.8%)

2. Statele Unite (31.8%)

3. Noua Zeelanda (26.5%)

4. Chile (25.1%)

5. Australia (24.6%)

6. Canada (24.2%)

7. Marea Britanie (23%)

8. Irlanda (23%)

9. Luxemburg (22.1%)

10. Finlanda (20.2%)

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#obezitate Mexic, #cei mai grasi oameni, #obezitate America, #rata obezitate Mexic, #rata obezitate America , #Mexic