Ce au agreat Trump si presedintele Mexicului, dupa o ora de discutii: Nu mai vorbim public despre cine plateste zidul

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 10:25
6464 citiri
Ce au agreat Trump si presedintele Mexicului, dupa o ora de discutii: Nu mai vorbim public despre cine plateste zidul
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, si liderul de la Washington, Donald Trump, au agreat vineri, intr-o convorbire telefonica, sa nu mai discute public controversata problema referitoare la cine va plati constructia zidului ce va fi ridicat la frontiera dintre cele doua state, a precizat presedintia mexicana, citata de agentia DPA.

"In ce priveste zidul de la frontiera, ambii presedinti au recunoscut diferentele lor clare si foarte publice cu privire la acest subiect sensibil si au agreat sa rezolve aceste diferente ca parte a unei discutii complete asupra tuturor aspectelor relatiei bilaterale. Cei doi presedinti au agreat ca deocamdata sa nu discute public acest subiect controversat", a aratat presedintia mexicana intr-un comunicat.

Mexicul a confirmat ceea ce a caracterizat ca o "constructiva si productiva" conversatie telefonica intre cei doi lideri, la o zi dupa ce Pena Nieto si-a anulat vizita la Washington in mijlocul tensiunilor privind zidul de la frontiera.

In ceea ce-l priveste, presedintele SUA, Donald Trump, a afirmat vineri, citat de agentia EFE, ca discutia telefonica purtata cu omologul sau mexican, Enrique Pena Nieto, a fost "foarte buna" si a reiterat intentia sa de a avea "o relatie justa" cu tara vecina.

Intr-o conferinta de presa comuna cu sefa guvernului de la Londra, Theresa May, Donald Trump a confirmat ca discutia cu liderul mexican a durat circa o ora.

"Am avut o convorbire foarte, foarte buna. Vom lucra pentru o relatie justa", a aratat Trump.

Liderul de la Casa Alba a semnat saptamana aceasta ordinul pentru inceperea constructiei unui zid la frontiera cu Mexicul, motivand ca acesta va opri imigratia ilegala si traficantii de droguri, aminteste agentia EFE.

Ce prevede ordinul de construire a zidului dintre SUA si Mexic semnat de Donald Trump

Trump a insistat de asemenea ca Mexicul va plati constructia zidului, iar daca aceasta tara nu va plati direct o va face indirect prin taxele vamale percepute de SUA si prin taxarea transferurilor de bani efectuate de imigrantii mexicani din SUA catre tara lor.

Trump vrea sa impuna o taxa de 20% asupra bunurilor importate din Mexic

El i-a cerut de asemenea presedintelui mexican, Enrique Pena Nieto, sa-si anuleze vizita oficiala deja programata in SUA daca refuza sa plateasca pentru constructia zidului, vizita care in final a fost anulata.

Presedintele Mexicului si-a anulat vizita in SUA, dupa ce Trump l-a pus sa plateasca zidul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Donald Trump zid SUA Mexic, #Donald Trump discutie presedinte Mexic , #Mexic