Departe de ochii lumii, "urmasii lui Robin Hood" fac prapad: politisti ucisi fara mila, elicopter militar doborat

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 10:54
10658 citiri
Departe de ochii lumii, "urmasii lui Robin Hood" fac prapad: politisti ucisi fara mila, elicopter militar doborat
Foto: Daily Mail

Intr-un moment in care ochii lumii sunt atintiti asupra unor miscari teroriste precum Statul Islamic sau Boko Haram, o grupare ce se prezinta ca fiind "aparatorii oamenilor" face prapad, fara o mediatizare iesita din comun.

Razboiul drogurilor din Mexic scoate la lumina cel mai periculos cartel din ultima perioada. "Noua Generatie" din statul Jalisco a reusit sa socheze o lume intreaga dupa ultimele evenimente, conform Daily Mail.

La inceputul acestei luni, cei ce se considera "urmasii lui Robin Hood" au doborat un avion militar folosind un aruncator de grenade incendiare. Intr-o tara in care razboiul drogurilor a facut peste 100 de mii de victime in ultimii 9 ani, autoritatile au declarat ca niciodata nu s-au mai confruntat cu asa ceva.

6 soldati au murit dupa ce elicopterul in care se aflau a fost doborat, insa "Noua Generatie" avea deja antecedente. Luna trecuta, in urma unui atac premeditat si bine coordonat, 15 ofiteri de politie au murit dupa ce convoiul in care se aflau a fost atacat. In alte actiuni, cartelul a atacat banci si benzinarii controlate de stat.

Elicopter militar doborat de traficantii de droguri: Armata declara razboi total

"Noua Generatie" a devenit activa in 2009, dupa ce s-a desprins dintr-un fost cartel pe nume Milenio. Dupa cativa ani in care s-au rafuit doar cu gruparile rivale, liderii cartelului au anuntat, in 2011, ca vor sa ia orasul Guadalajara, al doilea ca marime din Mexic, din mainile "guvernului corupt".

De altfel, traficantii din acest cartel pretind a fi niste "aparatori ai oamenilor", iar in acest sens au uimit dupa crimele din ultima luna. Ei au impanzit zonele limitrofe ale orasului Guadalajara cu bannere prin care sustineau ca nu doresc sa ucida oameni nevinovati si si-au cerut scuze pentru neplacerile create.

"Noua Generatie" incearca sa transmita un mesaj social prin care sa sublinieze ca actiunile lor sunt "justificate", insa expertii din zona atrag atentia ca singurul lor interes este acela de a se impune cu forta pe piata drogurilor.

Pentru a arata ca rolul lor social este unul important, membrii cartelului au publicat, cu ceva timp in urma, un clip pe YouTube, in care patru membri capturati de la o grupare rivala povesteau, sub amenintarea armelor, cum au rapit si ucis cetateni nevinovati din Guadalajara.

"Vom continua sa protejam oamenii de aceste atrocitati", a afirmat unul dintre liderii "Noii Generatii", in clipul ce a facut peste un milion de vizualizari pe YouTube.

Desi in social media e destul de prezenta, "Noua Generatie" este extrem de discreta in relatia cu presa. Un jurnalist mexican a incercat sa realizeze un interviu cu liderii gruparii, iar ca raspuns a fost intrebat unde doreste sa moara. In plus, membrii cartelului nu-si arata niciodata fata.

Conform Departamentului de Stat al SUA, "Noua Generatie" are legaturi cu grupari din Europa, Africa, Asia si SUA.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Noua Generatie Mexic cartel droguri, #carteluri droguri periculoase Mexic, #crime Noua Generatie Mexic , #Mexic