Dezastrul ecologic din Golful Mexic, provocat de lacomie

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 12:27
3244 citiri
Dezastrul ecologic din Golful Mexic, provocat de lacomie

Dezastrul ecologic din Golful Mexic s-a produs din pricina unui manegement prost si a unor reduceri de cheltuieli riscante care au dus la probleme de siguranta la British Petroleum

Se pare ca la baza dezastrului ecologic din Golful Mexic a stat lacomia si o atitudine in general "relaxata" fata de masurile de siguranta, arata raportul Casei Albe cu privire la dezastrul ecologic din Golful Mexic, potrivit The Telegraph.

Un capitol din acest raport a ajuns in presa internationala si arata ca dezastrul s-a produs in urma unor probleme ale sistemului. In plus, se avertizeaza ca un dezastru similar poate sa se produca din nou, daca nu sunt luate masuri.

"Majoritatea greselilor de la Macondo au fost cauzate de o singura eroare de manegement. Un manegement mai bun la British Petroleum, Halliburton sau Transocean cu siguranta ar fi prevenit acest dezastru", arata raportul.

Mai mult, conducerea BP a facut rabat de la calitate pentru a castiga timp si bani. "Chiar daca intentia a fost sau nu declarata, deciziile luate de BP, Halliburton si Transocean care au crescut gradul de risc de la sonda Macondo au dus in mod clar la economie de timp si de bani in aceste companii", se mai arata in raport.

Golful Mexic: 98 % din petrolul scurs a ramas pe fundul oceanului

SUA dau in judecata BP pentru scurgerea de petrol din Golful Mexic

Angajatii BP sunt acuzati ca au facut cateva erori esentiale, implicit interpretarea eronata a unui test de presiune care a aratat ca sonda nu era sigilata corect. Raportul arata ca BP a facut o eroare fundamentala, bazandu-se doar pe bariera de ciment pentru a mentine fluxul de petrol si gaze in sonda.

Cum s-a produs pata de petrol din Golful Mexic? Afla rezultatele anchetei

Halliburton este criticata pentru ca nu a asigurat testarea corecta a cimentului folosit la sigilare, iar Transocean a mai avut un incident similar in Marea Nordului, care a dus la un accident cu doar patru luni inainte de dezastrul din Golful Mexic.

Potrivit raportului prezentat, explozia de pe 20 aprilie 2010, in care au murit 11 persoane si care a dus la cel mai mare dezastru ecologic din istoria industriei petroliere a fost cauzata de un sir de opt erori fatale, care au implicat si echipamente defecte, dar si erori ale echipajului de pe platforma.

Erorile fatale care au dus la pata de petrol din Golful Mexic

Ancheta BP cu privire la explozie a aratat ca barierele de ciment de la fundul putului Macondo nu contineau hidrocarburile in rezervor, asa cum ar fi trebuit, asa ca au permis ca gazul si lichidele sa iasa prin cadrul de productie.

Rezultatele negative ale unui test de presiune efectuat la Deepwater Horizen au fost acceptate de British Petroleu, si Transocean, in mod eronat, chiar daca nu fusese stabilita integritatea sondei.

BP cumpara tacerea, in cazul dezastrului ecologic din Golful Mexic

Anchetatorii au aflat ca echipajul care lucra la putul Macondo nu au reactionat timp de 40 de minute, chiar daca a existat un flux de hidrocarburi in sonda care crestea rapid si se indrepta spre suprafata.

Pata de petrol produsa in urma dezastrului de la platforma Deepwater Horizen a dus la poluarea severa a Golfului Mexic, iar British Petroleum a fost nevoita sa cheltuiasca peste 40 de miliarde de dolari pentru a curata zona. Autoritatile au asigurat ca in Golful Mexic se poate pescui fara probleme, iar cercetatorii de la Universitatea Florida de Sud au aratat ca petrolul scurs dupa explozie a ramas pe fundul oceanului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pata petrol Mexic, #dezastru ecologic Mexic, #petrol Golful Mexic, #British Petroleum , #Mexic