Macel in Mexic: Zeci de persoane ucise dupa ce a fost atacat un convoi militar

Sambata, 23 Mai 2015, ora 18:49
6402 citiri
Macel in Mexic: Zeci de persoane ucise dupa ce a fost atacat un convoi militar
Foto: Sky News

Cel putin 44 de persoane au fost ucise intr-o confruntare armata din Mexic, politisti si soldati fiind prinsi intr-o ambuscada, in timp ce se deplasau in convoi.

Cei care au deschis focul sunt membri ai unei bande mexicane de traficanti de droguri, relateaza Sky News, care aminteste ca incidentul a avut loc in orasul Tanhuato, din statul Michoacan.

Aproape toti cei ucisi sunt traficanti, insa ar fi fost ucisi si cativa ofiteri de politie. Atacatorii s-au adapostit intr-o ferma din apropiere, in timpul confruntarii cu fortele de ordine.

Statul Islamic nu are monopol pe atrocitati: Candidata la primarie, rapita si decapitata in Mexic

Zona in care a avut loc confruntarea - intre statele Michoacan si Jalisco - este un bastion al cartelului de droguri Noua Generatie, care este cel mai nou cartel si cu cea mai rapida crestere din Mexic.

Banda a intreprins mai multe atacuri asupra fortelor federale si de stat, in ultimele luni, provocand moartea a peste 20 de politisti. De asemenea, sase militari au murit cand un elicopter al armatei a fost doborat, pe 1 mai.

Elicopter militar doborat de traficantii de droguri: Armata declara razboi total

Mai mult de 80.000 de oameni au murit, in intreaga tara, de cand Guvernul a trimis forte pentru a combate cartelurile de droguri, iar alti aproximativ 22.000 sunt dati disparuti.

#confruntari sangeroase Mexic, #persoane ucise Mexic, #morti Mexic cartel droguri , #Mexic
Comentarii