Petrolul scurs in Golful Mexic a ramas pe fundul oceanului si ucide viata marina

Marti, 22 Februarie 2011, ora 15:32
3119 citiri
Petrolul scurs in Golful Mexic a ramas pe fundul oceanului si ucide viata marina

Petrolul scurs in urma accidentului petrolier de la platforma Deepwater Horizen in aprilie 2010 a ramas pe fundul oceanului si distruge viata marina, arata un raport recent.

Raportul realizat de cercetatoarea Samantha Joye, de la Universitatea din Georgia, contrazice afirmatiile reprezentantilor British Petroleum, compania responsabila de dezastrul ecologic, care sustineau ca pana in 2012 Golful Mexic se va curata si ca aproape 90% din petrol a fost consumat de bacteriile speciale imprastiate in zona.

Studiile publicate in revista "Nature Geoscience" arata ca organismele nevertebrate, viermi, corali, stelele de mare sunt afectate in continuare de petrolul scurs in zona: scufundarile efectuate in zona sondei DeepWater Horizen a aratat ca aceste vietuitoare marine nu se mai gasesc aproape deloc acolo unde a curs petrolul.

Profesorul Joye sustine ca efectele dezastrului ecologic din Golful Mexic nu vor fi resimtite cu adevarat decat peste zece ani.

Companiile implicate in dezastrul din Golful Mexic au facut greseli serioase - ancheta

Aceasta aminteste si de accidentul similar de la sonda Exxon-Valdez, unul din cele mai mari dezastre ecologice din istorie, care a distrus colonii intregi de heringi, insa efectele nu au fost observate decat dupa cativa ani.

Studiile confirma alte cercetari efectuate la Universitatea din Florida, care arata ca petrolul a ramas pe fundul oceanului, in zone greu accesibile, pe suprafete de pana la cateva mii de kilometri patrati pe fundul Golfului Mexic.

Dezastrul ecologic din Golful Mexic, provocat de lacomie

Pata de petrol produsa in urma dezastrului de la platforma Deepwater Horizen a dus la poluarea severa a Golfului Mexic, iar British Petroleum a fost nevoita sa cheltuiasca peste 40 de miliarde de dolari pentru a curata zona, una dintre metodele folosite fiind introducerea unor bacterii care consuma hidrocarburi.

Golful Mexic: 98 % din petrolul scurs a ramas pe fundul oceanului

Explozia de pe 20 aprilie 2010, in care au murit 11 persoane si care a dus la cel mai mare dezastru ecologic din istoria industriei petroliere a fost cauzata de un sir de opt erori fatale, care au implicat si echipamente defecte, dar si erori ale echipajului de pe platforma.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...