A doua noapte de proteste anti-Putin, la Moscova (Video)

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 10:03
1497 citiri
A doua noapte de proteste anti-Putin, la Moscova (Video)
Foto: thehindu.com

Peste 300 de protestatari au fost arestati marti seara, in a doua noapte de manifestari anti-Putin, la Moscova.

Manifestantii au sustinut ca alegerile parlamentare de duminica au fost fraudare de partidul premierului rus, Rusia Unita, transmite agentia Ria Novosti.

"Vom continua aceste demonstratii pana cand rezultatul votului va fi anulat", a spus unul dintre participanti, studentul Pavel Malinovsky. El a continuat, spunand ca "Rusia Unita a furat alegerile".

La demonstratiile ilegale, care au avut loc in Piata Triumfalnaya, in apropiere de Kremlin, au participat in jur de 1.000 de persoane.

Protestatarii s-au confruntat cu 2.000 de membri ai unei miscari de tineret pro-Kremlin. "Rusia fara Putin!" a scandat multimea de opozanti, in timp ce sustinatorii prim-ministrului rus au strigat "Da alegerilor! Da lui Putin".

Printre cei care au fost arestati se numara si fostul prim-ministru si lider al Opozitiei, Boris Nemtsov, dar si Sergei Mitrokhin, un membru al partidului Yabloko. Cei doi au fost ulterior eliberati.

Protest masiv la Moscova - rusii striga "Revolutie" si cer demisia lui Putin (Video)

Evenimentele de marti seara vin dupa ce, luni seara, alti 300 de manifestanti anti-Kremlin au fost retinuti, la cel mai mare protest al Opozitiei din ultimii ani, din Moscova.

Se estimeaza ca 5.000 de oameni au manifestat, luni, in capitala Rusiei, impotriva a ceea ce considera a fi fost alegeri parlamentare fraudate, strigand "Revolutie" si cerand demisia premierului Vladimir Putin.

Alegeri in Rusia: Partidul lui Putin castiga, insa are sub 50% din voturi

Partidul lui Vladimir Putin a obtinut peste 49% din totalul voturilor, in timp ce pe locul doi s-a situat Partidul Comunist, cu peste 19% din preferintele electorilor. Moderatii de la Rusia Justa si nationalistii liberal democrati au strans, fiecare, peste 12% din voturile exprimate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste masive Moscova, #proteste alegeri Moscova, #proteste Moscova Putin, #proteste Moscova alegeri parlamentare, #proteste Moscova marti , #Moscova