Moscova: Incercare de parada gay soldata cu arestari

Sambata, 28 Mai 2011, ora 23:16
2156 citiri
Moscova: Incercare de parada gay soldata cu arestari
Foto: AP

Politia din Moscova a arestat, sambata, mai mult de 30 de persoane, implicate in incercarea de a organiza o parada gay, in centrul capitalei Rusiei.

Purtatorul de cuvant al politiei, Maxim Kolosvetov, a declarat pentru agentiile de stiri ca 18 activisti homosexuali si 14 adversari ai acestora au fost arestati, scrie AP.

Autoritatile de la Moscova au interzis demonstratiile pentru drepturile homosexualilor. Desi homosexualitatea a fost decriminalizata in Rusia post-sovietica, sentimentul anti-gay este puternic, iar autoritatile justifica interzicerea prin faptul ca incearca sa previna luptele dintre cele doua tabere.

Activistii au incercat sa organizeze o demonstratie la Mormantul Ostasului Necunoscut din afara Kremlinului si, mai tarziu, in apropiere de sediul Guvernului.

"Interdictia de a face demonstratii este deosebit de socanta, deoarece, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, moscovitii erau impotriva nazistilor, care exterminau evreii, homosexualii si comunistii. Dar acum primarul de Moscova este de inspiratie neo-nazista", a declarat Peter Tatchell, un homosexual britanic care activeaza pentru drepturile homosexualilor din Moscova.

#activisti arestati Moscova, #activisti Moscova gay, #parada gay Moscova , #Moscova
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
NU ATZI INTZELES NIMICU' ... IO CREZ CA "ACTIVISHTILOR" LE-AU PLACUT ZMOTOCELILE FACUTE DE MAINEILE ASPHHRE, ASPHHRREE ALE POLITZAILOR SI "CIVILILOR"
Poza srelu
srelu
rank 5
"Autoritatile de la Moscova au interzis demonstratiile pentru drepturile homosexualilor"