Povestea femeilor musulmane care le gatesc mancare gratis locuitorilor unui oras carantinat

Marti, 28 Iulie 2020, ora 05:45
6866 citiri
Povestea femeilor musulmane care le gatesc mancare gratis locuitorilor unui oras carantinat
Foto: Pixabay

Un grup de femei musulmane gateste gratis pentru cei mai vulnerabili oameni din Melbourne, Australia, in contextul celul de-al doilea val Covid-19.

Avocati, profesori si profesionisti din domeniul sanatatii isi daruiesc timpul, in fiecare vineri, sa gateasca mese pentru cei care o duc greu in timpul pandemiei, noteaza Independent.

Afshan Mantoo, presedintele Consiliului Musulman al Femeilor Musulmane din Victoria Inc. si sefa grupului de voluntari, a declarat ca spera ca programul va ajuta la schimbarea perceptiei asupra femeilor musulmane, in societatea australiana.

"Exista un stereotip despre femeile in hijab, ca nu fac nimic pentru comunitate. Cand cineva primeste mancare de la noi, spune: <>", povesteste Mantoo.

In fiecare saptamana, voluntarii gatesc o varietate de mese, inclusiv korma de pui, orez si supe de linte, intr-o bucatarie pusa la dispozitie de Moreland City Council, in nordul Melbourne-ului.

Voluntarii poarta masti sanitare, mentin distantarea fizica si li se masoara regulat temperatura corporala, pentru a respecta masurile de sanatate publica.

Afshan Mantoo povesteste ca oameni de toate varstele vin sa ia mancare pregatita de femeile musulmane.

"Afacerile sunt inchise, nu exista nicio munca. Este foarte greu pentru oricine sa supravietuiasca in pandemie", spune ea.

In ultimele saptamani, Melbourne a inregistrat o crestere a cazurilor de Covid-19 si zone mari ale orasului sunt carantinate pentru a doua oara, de la inceputul pandemiei.

Luni, statul Victoria a inregistrat un numar record de 532 de cazuri noi, comparativ cu 459, o zi mai devreme.

"Cinci din sase decese provin din focarele din centrele de ingrijire a varstinicilor", a declarat premierul de stat, Daniel Andrews.

Duminica, 26 iulie, statul Victoria a suferit cea mai neagra zi de cand a inceput pandemia, dupa ce a raportat 10 decese, in mare parte tot din caminele de batrani, iar saptamana trecuta a inregistrat maximul de imbolnaviri de pana acum, 484 de cazuri.

Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Cinci adolescenţi au fost inculpaţi pentru terorism în urma unei investigaţii asupra unui atac cu armă albă de la o biserică din Sydney din aprilie în care două persoane au fost...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#Australia, #coronavirus, #pandemie, #melbourne, #Victoria, #femei musulmane, #musulmani, #Voluntari, #mancare, #batrani , #musulmani