Ziare.com

Adunarea Parlamentara a NATO - a treia zi

de Madalina Mitan
Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 09:10

   

Adunarea Parlamentara a NATO - a treia zi
Cea de-a 57-a Sesiune Anuala a Adunarii Parlamentare a NATO continua, duminica, la Bucuresti. In a treia zi a reuniunii internationale sunt programate lucrarile mai multor comisii, precum si adoptarea unor proiecte de rezolutie importante pentru Alianta Nord Atlantica.

Duminica, in cadrul Comisiei pentru stiinta si tehnologie, Sorin Ducaru, ambasadorul Romaniei la NATO va sustine discursul "Rolul Romaniei in apararea antiracheta NATO si perspectivele pentru cooperarea NATO-Rusia".

Dupa o serie de invitati straini, care vor lua cuvantul, vor fi examinate amendamentele si va fi votat proiectul de rezolutie privind Constracararea amenintarilor biologice si chimice.

In cadrul Comisiei politice, care isi desfasoara activitatea intre orele 09:00 si 11:15, va fi examinat si votat proiectul de rezolutie privind Solutionarea conflictului cu privire la Nagorno-Karabakh, prezentat de catre Assen AGOV (Bulgaria).

Tot in cursul zilei de duminica, isi vor desfasura activitatea comisiile pentru dimensiunea civila a societatii si cea pentru aparare si securitate.

NATO la Bucuresti: Scutul antiracheta, atacat de francezi - ce raspunde Romania

Delegatii la Adunarea Parlamentara a NATO vor beneficia, duminica, de o receptie la Opera Nationala Bucuresti, unde va fi pus in scena spectacolul "Don Quijote - Made in Romania" in care va juca actorul Dan Puric, potrivit organizatorilor spectacolului.

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a aratat ca la aceasta receptie, organizata de Senat, au fost invitati si membrii Biroului permanent si liderii de grup, impreuna cu anumite personalitati.

NATO la Bucuresti: Diaconescu a vorbit cu rusii despre scut si impacarea cu istoria

Lucrarile reuniunii au fost deschise vineri de presedintele AP NATO, dr. Karl A.Lamers, seful delegatiei parlamentare romane la AP NA-TO, Sever Voinescu-Cotoi, si secretarul general al AP NATO, David Hobbs, cu un briefing de presa.

La Sesiunea plenara de luni, 10 octombrie, vor participa presedintele Adunarii parlamentare a NATO si secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, si general maior Karl Engelbrektson, reprezentant militar suedez la UE si NATO. De asemenea, vor fi prezenti presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cei doi presedinti ai camerelor parlamentare, Mircea Geoana si Roberta Anastase.

NATO la Bucuresti: De ce pastreaza Alianta armele atomice

Recomandarile Adunarii Parlamentare a NATO vor fi prezentate, dezbatute si votate in dupa-amiaza aceleiasi zile.

La reuniunea, organizata la Palatul Parlamentului in perioada 7-10 octombrie, sunt prezenti peste 350 de parlamentari din cele 28 de state membre NATO, dar si experti si delegati din tarile asociate, inclusiv din Federatia Rusa.

Este cea mai ampla manifestare politica pe care o gazduieste Bucurestiul de la summit-ul NATO din 2008, care a intrat in anale drept summit-ul cu cea mai larga participare - de circa 3.000 de oficiali.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Casa Poporului

Trebuie sa fie si ea folositoare la ceva

 

nu !

nu !

Sper ca Basescu sa incheie Adunarea printr-un salut-discurs

prin care sa lamureasca pe carcotasii Americii ca Scutul

este o necesitate si va fi dus la bun sfarsit!

De ce nu?

Cunoasteti vreo alternativa la nato si Uniunea Europeana pe care le-am primit la pachet (ca si celelalte tari foste comuniste)? Va ganditi cumva la modelul nord-coreean sau cubanez?

 

Copilul poate

eu nu prefer nato si ue. ma refeream la marimea casei poporului si la toate intalnirile cu multi invitati

Trai pe vatrai nenica

Inca o zi pe spatele romanilor vor sta milataristii imperialisti. Uite unde se duc bani nostri, uite pentru ce platim impozite. In rest putem circula prin gropi, bea apa cu viermi, muncii daca avem unde, etc.
Pe bani nostrii inca o zi de adunare parlamentara. Mie scarba !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor