Ziare.com

Adunarea Parlamentara a NATO de la Bucuresti nu creste nivelul de alerta terorista

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 19:59

   

Adunarea Parlamentara a NATO de la Bucuresti nu creste nivelul de alerta terorista
Nivelul de alerta terorista in perioada desfasurarii Adunarii Parlamentare a NATO, in intervalul 7-10 octombrie, se va mentine la nivelul "Precaut", masurile de securitate adoptate pentru acest eveniment fiind luate astfel incat sa se evite perturbarea vietii cotidiene a Capitalei.

"Masurile de securitate si dimensionarea efectivelor sunt stabilite la nivelul Romaniei pentru spatiul aerian si terestru intr-o conceptie unitara care permite luarea tuturor masurilor necesare pentru prevenirea oricaror incidente si pentru buna desfasurare a evenimentului", se arata intr-un comunicat al Grupului de conducere si coordonare a masurilor de securitate pentru Sesiunea anuala a AP NATO 2011.

Manifestarea de la Bucuresti va beneficia de masuri de securitate de nivelul adunarilor parlamentare, in acest scop asigurandu-se masuri specifice in zona Aeroportului International "Henri Coanda", pe traseele de deplasare, pentru spatiile de cazare a participantilor si in zonele de desfasurare a activitatilor oficiale.

Conceptul strategic de securitate este organizat astfel incat viata cotidiana a Capitalei sa nu fie perturbata. Traficul rutier si circulatia pietonala in Bucuresti se vor desfasura fara restrictii in aceasta perioada.

Au fost excluse unele dintre masurile de securitate adoptate in perioada summit-ului NATO din 2008 precum culoarul unic de deplasare a delegatiilor oficiale, restrictiile de circulatie pietonala in jurul Palatului Parlamentului sau in alte zone, filtrele la metrou sau pe unele strazi ale Capitalei.

De asemenea, s-a stabilit mentinerea nivelului de alerta terorista. Acest nivel inseamna ca informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist.

In plus, in perioada desfasurarii evenimentului, in Palatul Parlamentului vor avea acces doar persoanele cu ecusoane special tiparite pentru aceasta manifestare.

Masurile de securitate au fost stabilite de "Grupul de conducere si coordonare a masurilor de securitate pentru Sesiunea anuala a Adunarii Parlamentare NATO 2011 (AP NATO 2011)".

Din cadrul acestui grup fac parte reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Serviciului Roman de Informatii, ai Serviciului de Informatii Externe, ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale si este coordonat de reprezentanti ai Serviciului de Protectie si Paza.

Grupul asigura permanent: evaluarea riscurilor in contextul de securitate determinat de pregatirea si desfasurarea Adunarii Parlamentare anuale a NATO, verificarea si planificarea capacitatilor operative si de actiune a fortelor implicate in activitatea de securitate, conducerea unitara a dispozitivelor de securitate si implementarea masurilor din conceptia strategica de securitate, precizeaza Serviciul de Protectie si Paza.
Sursa: rNews

Articol citit de 1086 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

le e frica de oameni la satanisti ca de moarte

is terifiati cand vad un sclav ca trece de limitele aprobate de "dzei".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor