Baza NATO de la Deveselu, o provocare serioasa pentru Rusia

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 21:11
6552 citiri
Baza NATO de la Deveselu, o provocare serioasa pentru Rusia
Foto: RT

Planurile NATO de construire a unei noi baze militare in Romania reprezinta o provocare serioasa pentru Rusia, avertizeaza reprezentantul permanent al Moscovei la NATO, Aleksandr Grusko.

Cresterea prezentei Aliantei Nord Atlantice in Romania, sau in Bulgaria si Polonia este impotriva tratatelor dintre NATO si Rusia. In intelegerea de baza dintre cele doua parti sunt incluse prevederi potrivit carora statele membre NATO ar trebui sa evite stabilirea de baze militare permanente, a explicat Aleksandr Grusko, informeaza balkans.com.

Oficialul rus a aratat, in context, ca baza militara din Romania, aflata acum in constructie, va fi o provocare la adresa securitatii Rusiei, referindu-se la baza de la Deveselu. In plus, el a arata ca, prin stabilirea acestei noi baze, NATO incalca intelegerea cu Moscova.

SUA au preluat controlul asupra bazei de la Deveselu: Amenintarile sunt reale si in crestere

Fortele Navale americane au preluat, vineri, controlul asupra noii baze militare de la Deveselu, una dintre cele doua baze europene unde sunt instalate interceptoare antibalistice terestre, pentru un scut antiracheta caruia Rusia i se opune cu putere.

Lucrarile de constructie a intregului amplasament au fost demarate in urma cu un an. Baza de la Deveselu ar urma sa fie operationala din anul 2015, ca parte a sistemului de aparare antiracheta al NATO, urmand ca la finalul aceluiasi an sa devina in intregime operationala.

G.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Rusia baza NATO Deveselu, #Rusia nemultumiri baza militara Deveselu , #NATO
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
acest de Veselu'...va fi de Tristu' pentru rumuni..