Ce face Marea Britanie pentru a asigura linistea pe Marea Neagra

Luni, 23 Martie 2015, ora 10:11
3416 citiri
Ce face Marea Britanie pentru a asigura linistea pe Marea Neagra

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a spus, luni, dupa intalnirea cu omologul roman Mircea Dusa, ca Marea Britanie va participa cu trupe in cele doua comandamente NATO care vor functiona in Romania, subliniind, totodata, ca impartaseste ingrijorarea privind securitatea pe Marea Neagra.

Dusa a declarat ca a discutat cu Fallon despre situatia politico-militara din zona ca urmare a crizei din Ucraina si a anexarii Crimeii de catre Rusia, dar si despre situatia de securitate pe Marea Neagra si masurile care trebuie luate de cele doua state pentru a asigura pe Marea Neagra o prezenta permanenta, prin rotatie, a capabilitatilor NATO.

Cand va fi operational primul centru NATO de comanda din Romania

"De asemenea, am analizat stadiul cooperarii noastre in NATO intre cele doua ministere, am discutat despre modul in care se indeplinesc masurile de reasigurare pe flancul estic al NATO si al Uniunii Europene, ca urmare a masurilor stabilite la Summitul din Tara Galilor si a masurilor stabilite de ministrii Apararii la sedinta NATO de acum o luna.

L-am felicitat pe domnul ministru ca Marea Britanie si-a asumat rolul de natiune-cadru, in perioada 2016-2018, privind crearea fortei de reactie rapida si ca Romania va fi prezenta in cadrul acestei capabilitati militare cu capabilitatile care vor rezulta in urma conferintelor de generare a fortei", a declarat Mircea Dusa.

Mai multi bani pentru Aparare

El a mai spus ca a vorbit cu ministrul Fallon si despre cresterea bugetului alocat Apararii la 2%, pentru a asigura inzestrarea si modernizarea Armatei.

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a spus, la randul sau, ca Marea Britanie va participa cu trupe in cele doua comandamente NATO care vor functiona in Romania.

Infuriata ca NATO deschide centre in Romania, Moscova trece la amenintari

"I-am promis domnului ministru ca vom fi impreuna cu trupe in cele doua comandamente care vor fi stabilite pe teritoriul dvs si am salutat angajamentul pe care domnul ministru si l-a luat ca sa sustina Marea Britanie in rolul de natiune-cadru pe care si-l va asuma incepand cu 2017. De asemenea, am impartasit ingrijorarea pe care Romania o are in ceea ce priveste securitatea in Marea Neagra", a mentionat acesta.

El a mai anuntat ca in luna octombrie unul dintre cele mai noi distrugatoare ale Marinei Regale Britanice se va afla la Constanta.

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, va fi primit, luni, si de presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, si se va intalni cu premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Dusa ministru britanic Aparare, #ministru britanic Aparare NATO, #ministru britanic Aparare Marea Neagra , #NATO