Comandantul Diviziei NATO din Romania: In 2018, sa fim pregatiti sa ne indeplinim misiunile

Luni, 31 August 2015, ora 17:50
2702 citiri
Comandantul Diviziei NATO din Romania: In 2018, sa fim pregatiti sa ne indeplinim misiunile
Foto: Arhiva Ziare.com

Noul comandant al Diviziei Multinationale de Sud-Est a NATO, generalul de brigada Ovidiu-Liviu Uifaleanu, a declarat luni ca misiunea acestei structuri este de a coordona cele doua unitati de integrare a fortei NATO din Romania si Bulgaria, ulterior accentul urmand sa se puna pe dislocabilitate si pregatirea personalului, astfel incat, in 2018, oriunde in S-E Europei, sa poata fi indeplinite misiunile ce vor fi incredintate.

"Este un inceput foarte optimist de drum, suntem la finalul a cinci luni de masuri preliminare, inclusiv cele legale, privind prezenta partenerilor nostri in comandament. Avem foarte multe linii de efort, primul demers este realizarea capacitatii operationale initiale inainte de Summit-ul de la Varsovia.

Militari de la baza Ramstein din Germania, antrenament in Romania si vizita la Peles (Video)

Pana la acel moment misiunea este coordonarea celor doua unitati de integrare a fortei - este vorba despre Romania si Bulgaria. Dupa aceea, accentul va fi pus pe dislocabilitate, pregatirea personalului, astfel incat, in 2018, oriunde in S-E Europei sa fim pregatiti oricand pentru indeplinirea misiunilor ce ne vor fi incredintate", a afirmat Uifaleanu.

Acesta a mentionat ca structura este un comandament aliat, care are in subordine si in coordonare doua unitati NATO de integrare a fortei.

"Procesul de realizare a structurii este unul care va fi definit de partenerii nostri din NATO. La acest moment, Divizia Multinationala va coordona 280 de militari pana la summitul de la Varsovia si cele doua unitati de integrare a fortei. (...) O divizie multinationala are 10 - 15 mii de militari, dar in acest moment nu avem nicio informatie legata de cati militari vor participa in divizia SE, deciziile se vor lua dupa Summitul de la Varsovia", a spus Ovidiu-Liviu Uifaleanu.

NATO anunta cel mai mare exercitiu militar in 27 de tari: Nu este nicio postura agresiva!

Potrivit acestuia, in comandamentul Diviziei Multinationale vor fi selectionati militarii care au luptat "in prima linie" in Irak si Afganistan.

"Au crescut, au grade de capitan, maior. Primul criteriu va fi cel de limba pentru a asigura primul nivel de interoperativitate si experienta", a conchis Uifaleanu.

Noul comandant al Diviziei Multinationale de Sud-Est a NATO, generalul de brigada Ovidiu-Liviu Uifaleanu, are experienta misiunilor din teatrele de operatii in Bosnia - 2002, Afganistan - 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#nato romania, #misiuni NATO Romania, #divizie NATO Romania , #NATO