Criza din Ucraina: NATO face presiuni asupra Rusiei

Luni, 31 Martie 2014, ora 20:48
3061 citiri
Criza din Ucraina: NATO face presiuni asupra Rusiei
Foto: Anadolu

Ministrii de externe din cadrul NATO se intalnesc marti la Bruxelles, unde ar putea discuta inclusiv despre consolidarea prezentei aliantei la granita Rusiei.

La reuniune va participa si secretarul american de stat John Kerry, care s-a intalnit recent cu ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, scrie Wall Street Journal.

NATO face eforturi in vederea formularii unui raspuns eficient cu privire la actiunile Rusiei din Ucraina.

Trupele rusesti au inceput sa se retraga de la granita cu Ucraina

"Rusia nu a respectat regulile jocului. A actionat intr-un mod care nu este in conformitate cu documentele ce definesc relatia cu NATO, iar acest lucru justifica o reviziuire", a spus un inalt oficial al Aliantei Nord-Atlantice.

Basescu: Inceperea dezangajarii fortelor militare ruse de la frontiera cu Ucraina - cea mai importanta stire

Actiuni precum stabilirea unor baze permanente in Europa de Est, incalcand astfel angajamentele asumate la sfarsitul anilor 1990, vor fi luate in considerare, probabil, doar daca Rusia va continua sa aiba un comportament agresiv.

Putin vrea sa continue dialogul "pretios" cu Merkel, in problema ucraineana

NATO a primit "o lista imensa cu cereri de echipamente" din partea Ucrainei, a adaugat oficialul citat, iar fiecare stat membru analizeaza in prezent aceste solicitari.

Raspunsul initial al NATO la criza din Ucraina a fost relativ limitat, eforturile internationale fiind concentrate asupra aspectelor economice si diplomatice, si mai putin asupra celor militare.

Totusi, au fost trimise avioane in spatiile aeriene ale tarilor baltice, ale Poloniei si ale Romaniei.

Lituania si Letonia au anuntat recent ca isi vor majora cheltuielile militare la 2% din PIB, un obiectiv al NATO atins pana acum doar de cateva tari membre, printre care si SUA.

"Speram ca si alte tari vor urma aceasta miscare", a spus ambasadorul american la NATO, Douglas Lute.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#NATO Rusia Ucraina, #trupe NATO granita Rusia, #criza Ucraina , #NATO
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5