Documentul secret care arata ca Romania e codasa NATO - unde a gresit tara noastra

Duminica, 22 Mai 2016, ora 11:20
7373 citiri
Documentul secret care arata ca Romania e codasa NATO - unde a gresit tara noastra
Foto: Ziare.com

Romania nu a reusit sa indeplineasca nici macar una din conditiile militare impuse de Alianta Nord-Atlantica, de la aderarea din 2004.

Un document confidential al NATO, care a ajuns in posesia jurnalistilor de la Der Spiegel arata ca niciuna dintre tarile membre nu a indeplinit toate conditiile militare ale Aliantei, dar Romania nu a respectat nici macar una.

De frica Rusiei, NATO trimite mii de militari in Europa de Est

La summitul din Tara Galilor de acum doi ani s-a constatat ca nici macar o tara nu indeplinea cele noua conditii ale NATO si tot atunci statele membre au stabilit ca vor aloca cel putin 2% din PIB pentru aparare.

Cele noua conditii ale NATO sunt tinute secrete, insa, se stie ca fiecare tara este obligata sa ofere aliantei un anumit procent din fortele sale disponibile.

Doi generali NATO arata cum a stricat Rusia echilibrul Aliantei pe flancul de est al Europei

Documentul citat de jurnalistii de la Der Spiegel arata ca nici macar Statele Unite ale Americii nu au indeplinit toate conditiile. Totusi, SUA, alaturi de Marea Britanie, Danemarca, Germania si Norvegia, stau cel mai bine la acest capitol. In timp ce la polul opus se afla tara noastra si Lituania, care nu au reusit sa indeplineasca nici macar o conditie.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis tocmai a efectuat o vizita de stat in Lituania la inceputul acestei saptamani, unul dintre principalele subiecte cu omologul sau Dalia Grybauskaite fiind pozitia pe care o vor adopta la Summitul NATO ce va avea loc in iulie la Varsovia. Cei doi sefi de stat au anuntat ca asteapta acelasi lucru de la NATO: o "prezenta robusta" care sa descurajeze oponentii.

Corespondenta din Lituania - Iohannis cere NATO sa-si descurajeze oponentii: Daca o parte e slabita, intreaga structura e slabita

Revenind la topul tarilor care s-au conformat in privinta conditiilor NATO, Romania si Lituania sunt intrecute de Polonia, care a bifat doua dintre criterii.

Razbunarea Rusiei pe NATO nu e ceea ce pare

Jurnalistii de la Der Spiegel mai spun ca este posibil ca la summitul de la Varsovia, din luna iulie sa fie facute publice mai multe detalii despre aceste conditii militare ale Aliantei Nord-Atlantice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#document secret Romania NATO, #Romania conditii militare NATO, #Romania conditii NATO , #NATO