Exercitiul NATO din Marea Neagra cu fregata Regina Maria, spionat de armata rusa

Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 13:10
3970 citiri
Exercitiul NATO din Marea Neagra cu fregata Regina Maria, spionat de armata rusa
Foto: Facebook / Fortele Navale Romane

Exercitiul militar al NATO, desfasurat zilele trecute in Marea Neagra, la care au participat fregata Regina Maria si fregata canadiana HMCS Fredericton, a fost supravegheat de catre militarii rusi, sustine comandantul navei canadiene, Trevor MacLean.

Fregata canadiana HMCS Fredericton, care face parte din Gruparea Navala Permanenta NATO din Marea Mediterana, s-a aflat in perioada 8-10 aprilie in Portul Constanta, perioada in care militarii canadieni s-au antrenat cu cei romani in cadrul unor ateliere de lucru.

Nava canadiana a desfasurat apoi in Marea Neagra, impreuna cu fregata Regina Maria, mai multe exercitii de lupta de apa, de lupta antiaeriana si lupta antisubmarin.

Rusii, cu ochii pe exercitiile NATO in Marea Neagra: Cum asculta tot ce se discuta pe fregata Regina Maria

Fregata HMCS Fredericton a revenit la sfarsitul acestei saptamani in Portul Constanta, iar comandantul acesteia a spus ca exercitiile facute pe Marea Neagra au fost supravegheate de catre militarii rusi.

"De cand am intrat in Marea Neagra a fost o prezenta ruseasca. Acest lucru nu ne-a afectat si nu ne-a ingreunat operatiunea", a declarat comandantul navei HMCS Fredericton, Trevor MacLean, care a precizat ca supravegherea a fost facuta cu ajutorul navelor rusesti, dar si cu avioane.

Militarii romani spun ca sunt obisnuiti cu astfel de practici, pentru ca in ultimii ani asemenea exercitii pe Marea Neagra au fost supravegheate de catre rusi.

Comandantul Trevor MacLean a mai spus ca acest exercitiu militar a fost un succes, apreciind efortul depus atat de catre echipajul sau, cat si de personalul aflat pe fregata Regina Maria.

Fregata canadiana HMCS Fredericton urmeaza sa revina in zilele urmatoare in Marea Mediterana.

Provocari in Marea Neagra: Un avion militar rus a survolat o fregata canadiana

In martie 2015, un alt exercitiu NATO din Marea Neagra a fost supravegheat de catre rusi, ministrul Apararii din acea perioada, Mircea Dusa, asistand la acel eveniment de la bordul fregatei Regina Maria.

"Cred ca este normal ca avioane de supraveghere electronica sa culeaga informatii despre ceea ce se intampla pe Marea Neagra, asa cum si avioanele NATO culeg informatii din aceasta zona. Nu cred ca este coincidenta. Se stie ca exista acest exercitiu pe Marea Neagra si culeg informatiile despre acest exercitiu", a afirmat cu acel prilej Mircea Dusa.

In martie 2015, avionul de cercetare rusesc IL-20 a survolat zona in timpul exercitiul la o alitudine de 3.000 de metri.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#fregata Regina Maria exercitii NATO, #NATO Marea Neagra , #NATO
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Exercitiul NATO din Marea Neagra ... spionat de armata rusa.
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Armata rusa a supravegheat "Exercitiul NATO" ca sa nu faca