Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Generalul Breedlove: Trebuie sa gasim o cale sa avem un parteneriat cu Rusia

Autor: Ana Ilie
Joi, 02 Aprilie 2015, ora 19:40
3863 citiri
Generalul Breedlove: Trebuie sa gasim o cale sa avem un parteneriat cu Rusia
Foto: The Telegraph

Comandantul trupelor NATO in Europa, generalul Philip Breedlove, insista pe necesitatea unui parteneriat cu Rusia, desi admite ca in ceea ce priveste criza ucraineana, Alianta trebuie sa se foloseasca de toate instrumentele aflate la indemana sa pentru a aduce oponentul la masa negocierilor.

"De multi ani, aproape doua decenii, incercam sa face un partener din Rusia, dar anul trecut am descoperit ca nu avem un partener in Rusia. Dar trebuie sa cautam o cale pasnica (...) Noi trebuie sa putem avea acest parteneriat cu Rusia in viitor", a afirmat Breedlove intr-un interviu acordat Realitatea Tv.

Generalul Breedlove: Romania a sangerat alaturi de partenerii NATO si SUA

In ceea ce priveste faptul ca Rusia este condusa in prezent de Vladimir Putin, Breedlove nu a dorit sa speculeze cu privire la viitorul acestuia si a aratat ca NATO trebuie sa gaseasca o cale de dialog cu Rusia, indiferent de cine e condusa. "Nu vreau sa speculez cu privire la viitorul lui Putin, este liderul Rusiei si cred ca trebuie sa ne adresam acestuia", a spus generalul american.

In ceea ce priveste Ucraina, tot dialogul este scopul ultim, insa acesta va fi atins, spune Breedlove, "prin toate instrumentele aflate la dispozitia NATO".

In criza ucraineana, "NATO a avut un raspuns foarte direct: trebuie sa fie o solutie diplomatica si politica. Dar cum ajungi acolo, care sunt ingredientele care aduc toti participantii la masa discutiilor?".

Breedlove a aratat ca "inamicul aduce toate instrumentele: o campanie de informatii, de fapt de dezinformare, si-a adus puterea militara pe teren si pune presiune economica pe Ucraina. Cred ca noi, ca Alianta, trebuie sa raspundem cu toate elementele din puterea noastra. Ce incercam sa facem nu este sa infrangem oponentul, ci sa-l aducem la masa pentru discutii diplomatice si politice".

Desigur, "si optiunea militara trebuie luata in calcul".

Breedlove a mai aratat ca "Romania este un aliat si un partener grozav" si a dezvaluit ca "in noua misiune din Afganistan, Romania e pe locul patru in ceea ce priveste sprijinul pentru operatiunea Resolute Support".

Generalul american apreciaza ca Romania "arata un angajament puternic fata de Alianta" si ca "trupele de rand si de operatii speciale si-au dovedit valoarea pe teren".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Breedlove NATO Rusia, #nato romania , #NATO