Ziare.com

Invitatii la Adunarea Parlamentara a NATO isi vor plati singuri mancarea

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 12:38

   

Invitatii la Adunarea Parlamentara a NATO isi vor plati singuri mancarea
Cea de-a 57-a Sesiune Anuala a Adunarii Parlamentare a NATO incepe vineri, la Bucuresti, reuniunea urmand a se desfasura la Palatul Parlamentului. La eveniment, care are loc in perioada 7 - 10 octombrie, sunt asteptati peste 400 de delegati si cateva sute de jurnalisti.

Manifestarea va beneficia de masuri de securitate de nivelul adunarilor parlamentare, in acest scop asigurandu-se masuri specifice in zona Aeroportului International 'Henri Coanda', pe traseele de deplasare, pentru spatiile de cazare a participantilor si in zonele de desfasurare a activitatilor oficiale.

De asemenea, s-a stabilit mentinerea nivelului de alerta terorista, astfel incat acesta va ramane la nivelul 'PRECAUT' si in intervalul 7-10 octombrie 2011.

In perioada desfasurarii evenimentului, in Palatul Parlamentului vor avea acces doar persoanele cu ecusoane special tiparite pentru aceasta manifestare, iar vizitele turistice vor fi suspendate in zilele in care va avea loc manifestarea.

Delegatii la Adunarea Parlamentara a NATO vor beneficia, duminica, de o receptie la Opera Nationala Bucuresti, unde va fi pus in scena spectacolul "Don Quijote-Made in Romania" in care va juca actorul Dan Puric, potrivit organizatorilor spectacolului.

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a aratat ca la aceasta receptie, organizata de Senat, au fost invitati si membrii Biroului permanent si liderii de grup, impreuna cu anumite personalitati.

Sambata vor fi organizate de Camera Deputatilor doua dineuri, unul pentru sefii delegatiilor de la Adunarea Parlamentara NATO si unul pentru secretarii delegatiilor.

Insotitorii delegatilor la Adunarea Parlamentara a NATO vor avea un program special la Sinaia si Bucuresti, de organizarea caruia se va ocupa Senatul.

Cat plateste Romania pentru organizare?

Pentru organizarea Adunarii Parlamentare a NATO au fost cheltuiti aproape 10.000.000 de lei, iar investitiile au vizat, printre altele, achizitionarea unor sisteme de aer conditionat, iluminat si ceasoficare, a opt microbuze noi si reamenajarea unor grupuri sanitare.

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a dat detalii, zilele trecute, intr-o conferinta de presa, despre organizarea acestui eveniment, prezentand si o parte dintre investitii.

Pentru acest eveniment Guvernul a suplimentat, in luna mai, prin hotarare, bugetul pe 2011 al Senatului cu 11.037.000 de lei, iar pe cel al Camerei Deputatilor - cu 12.086.000 de lei.

Ce cumpara Parlamentul pentru adunarea NATO - vaze de sticla si detergenti

Potrivit secretarului general al Camerei, din suma alocata acestui for legislativ pentru Adunarea Parlamentara a NATO, pana in prezent au fost folositi 9.965.000 de lei, urmand ca 1.200.000 de lei sa fie cheltuiti pe utilitati, compartimentari, inchirieri de autobuze, doua mese de protocol si alte lucruri menite sa "satisfaca cerintele de organizare a acestui eveniment".

Barbu a precizat ca printre cele mai importante investitii realizate pana in prezent se numara achizitionarea celor opt microbuze Mercedes cu care delegatii vor fi transportati de la hotelurile la care sunt cazati la Parlament, care au costat 1.900.000 de lei, reparatiile de la cele sapte cabine de traduceri cu posibilitate de traducere in opt limbi sau cele zece instalatii de aer conditionat, pentru achizitionarea si montarea carora s-au platit 143.000 de lei plus TVA.

Pentru acest eveniment, sala de plen a Camerei a fost dotata cu sistem de ceasoficare, microfoane pentru fiecare loc din sala si un nou sistem de iluminat controlat prin intermediul unui calculator. Prin acest sistem de iluminat, potrivit lui Barbu, se va face o economie de 150.000 de lei pe an, iar investitia va fi amortizata in doi ani.

Adunarea Parlamentara a NATO de la Bucuresti nu creste nivelul de alerta terorista

In plus, participantii la AP NATO vor putea accesa Internetul in trei zone de Internet cafe.

Invitatii isi platesc mancarea

Secretarul general al Camerei a aratat ca delegatii care vor participa la acest eveniment nu vor beneficia de meniuri speciale si ca vor plati pentru ceea ce vor manca. El a precizat, totusi, ca vor fi oferite doua dineuri pentru sefii de delegatii de catre Camera Deputatilor, iar Senatul va organiza o receptie.

In plus, Barbu a mentionat ca trei participanti la eveniment, care au alergii alimentare, vor beneficia de meniuri speciale.

El a adaugat ca insotitorii delegatilor la Adunarea Parlamentara a NATO vor avea un program special la Sinaia si Bucuresti, de organizarea caruia se ocupa Senatul. In ceea ce priveste securitatea participantilor la eveniment, Barbu a spus ca se va recurge, in general, la eliberari de intersectii pe traseu, iar invitatii speciali vor avea masini insotitoare.

Microbuzele de transport vor fi verificate cu ajutorul cainilor

La sosirea la Parlament, microbuzele care asigura transportul delegatilor de la hoteluri vor fi verificate cu caini specializati.

De altfel, la prezentarea facuta de Gheorghe Barbu a fost organizata si o demonstratie in acest sens, un ciobanesc belgian Spike, alaturi de un instructor de caini din cadrul SPP, verificand unul din cele opt microbuze achizitionate de Parlament pentru Adunarea Parlamentara a Aliantei Nord-Atlantice.

Secretarul general al Camerei a precizat ca toti participantii la eveniment vor trece prin filtrul de control la intrarea in Parlament, cu exceptia unor personalitati, dar ca aceasta procedura nu este inca definitivata.

Gheorghe Barbu a subliniat ca nu au existat cereri speciale din partea delegatiilor si anumite dotari sau solicitari au fost convenite cu secretariatul Adunarii Parlamentare NATO.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1020 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dezinformare

Pai nu o sa fie nevoie , deoarece Romania asigura protocolul. Deci sigur ca vor avea de toate, la ce sa mai cumpere mancare. Daca doriti sa informati corect, spune-ti cat va costa Romania organizarea summitului la Bucuresti, per total.

 

Stie cineva

Ce inseamna sistem de ceasoficare ?
"sala de plen a Camerei a fost dotata cu sistem de ceasoficare,"

 

Astia nu-si pun in traista de acasa ?

Nu au paine , slana, branza si ceapa ?

S-au boierit.

Vin si patlamentarii NATO ai Olandei si Finlandei ?

Dati-le ciorba de Schengen, gustoasa, acrita cu agurida.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor