Iulian Chifu explica de ce un roman nu va ajunge secretar general al NATO

Duminica, 26 Mai 2013, ora 15:23
2932 citiri
Iulian Chifu explica de ce un roman nu va ajunge secretar general al NATO

Intr-o postare recenta facuta pe pagina sa de socializare, consilierul prezidential Iulian Chifu se arata uimit de speculatiile privind numirea unui reprezentant al Romaniei si in functia de secretar general al NATO, dupa ce in functia de adjunct a fost numit Sorin Ducaru, care va prelua din luna octombrie functia.

"Si nu se mai termina. Referirile la "un roman" ca Secretar General al NATO. Nici acum, cand Sorin Ducaru a fost desemnat pentru un mandat de 3 ani assistent Secretary General, adica adjunct. Cum si-ar putea imagina cineva ca Romania ar putea avea si assistentul SG, si Secretarul General al NATO care are 28 de state membre?

Nu mai spun ca lansarea zvonului original ce-l viza pe Traian Basescu risca sa pericliteze obtinerea de catre Romania a postului de asistent SG din ratiuni de imagine si politica interna. Daca Presedintele pleca in 15 luni la NATO, nu mai inseamna nimic in politica romaneasca, deci constructia legata de Fundatia Miscarea populara si interesul aratat de populatie, respectiv sustinerea publica ar fi inutile", arata Chifu in postarea sa.

De asemenea, acesta considera ca este o impolitete din partea jurnalistilor sa il intrebe pe Anders Fogh Rasmussen, actualul secretar general al NATO cine il va succeda peste 15 luni, de "ca si cum activitatea sa nu mai conteaza, nu a contat, si e asteptat deja succesorul sau".

"Si nu cred ca intrebarile obsesive vin de la media, ca prea erau 'servite'. Politica damboviteana de nivel scazut, cu vagi urme de politica de partid, care risca sa ne decredibilizeze ca tara si sa ne afecteze obiective nationale", a mai avertizat consilierul prezidential pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

Dupa intalnirea de saptamana aceasta cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni, Anders Fogh Rasmussen a fost intrebat de jurnalisti daca este de parere ca succesorul sau este la conducerea Aliantei Nord-Atlantice ar putea fi roman. Rasmussen a spus ca discutiile privind succesorul sau sunt premature, avand in vedere ca mandatul ii expira abia la sfarsitul lui iulie 2014.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a intervenit si a spus ca Romania nu a declansat proceduri pentru a ocupa aceasta functie, adaugand ca actualul ocupant isi va incheia mandatul abia peste aproape un an si jumatate si ca "doar presa de la noi este foarte grabita".

Saptamana aceasta, presedintele Basescu i-a multumit lui Rasmussen pentru numirea lui Sorin Ducaru in functia de adjunct al secretarului general al NATO, incepand din luna octombrie a acestui an, aceasta fiind cea mai inalta pozitie detinuta vreodata de un oficial roman la NATO.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#NATO adjunct SG roman, #roman secretar general NATO, #zvonuri numiri romani NATO, #Iulian Chifu numiri NATO, #Iulian Chifu Facebook NATO , #NATO
Comentarii