Mai multe tari NATO trimit avioane pentru politia aeriana a Romaniei

Joi, 16 Februarie 2017, ora 20:20

   

Mai multe tari NATO trimit avioane pentru politia aeriana a Romaniei
Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat, joi, la Bruxelles, ca 13 aliati au anuntat participarea cu trupe sau cu sprijin financiar la "componenta terestra a prezentei inaintate, precum si cu aeronave, la asigurarea politiei aeriene deasupra Romaniei".

"Am informat cu privire la progresele inregistrate in operationalizarea prezentei inaintate adaptate de pe teritoriul tarii noastre, respectiv stadiul constituirii brigazii multinationale si al dezvoltarii cadrului national de instruire intensificata CJET", a declarat ministrul Apararii, Gabriel Les, la Bruxelles.

Gabriel Les a adaugat ca aliatii au anuntat contributii concrete la initiativele Romaniei, 13 dintre acestia anuntand ca vor sa participe cu forte la brigada multinationala.

"Treisprezece aliati intentioneaza sa afilieze forte sau sa participe cu trupe, ofiteri sau sprijin financiar la componenta terestra a prezentei inaintate, precum si cu aeronave la asigurarea politiei aeriene deasupra Romaniei", a afirmat ministrul Apararii.

Declaratiile au fost facute in cadrul reuniunii ministrilor Apararii din NATO, desfasurata in perioada 15-16 februarie, la Bruxelles.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 6500 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tov.Ispas
rank 5
Precizare
NATO āsta nu stie cā noi ne conducem dupā deviza "la plācinte inainte, la rāzboi inapoi" !
Vintage
rank 5
Ma-ntreb ce se-ntampla cu harburile alea cumparate de curand!?
Tot la recomandarea NATO...
Asteapta araturile de primavara?...:)))))
DR.STRANGELOVE
rank 5
De cand i-a speriat Trump pe aliatii occidentali,
vad ca au inceput sa se inghesuie la apararea frontierei rasaritene a NATO. Pana mai deunazi nici nu ne bagau in seama, ne intareau cu bulgari :)
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor