NATO avertizeaza: Exista probabilitatea ridicata a unei interventii militare ruse in Ucraina

Luni, 11 August 2014, ora 20:06
2953 citiri
NATO avertizeaza: Exista probabilitatea ridicata a unei interventii militare ruse in Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a tras un semnal de alarma privind "probabilitatea ridicata" a unei interventii militare a Rusiei in estul Ucrainei.

Liderul NATO a spus, luni, ca nu a detectat niciun semn privind vreo intentie a Moscovei de a-si retrage miile de trupe aflate in apropierea granitei cu Ucraina, relateaza agentia Reuters, citata de Malay Mail Online.

Intrebat cum apreciaza sansele unei interventii militare a Rusiei, Rasmussen a raspuns: "Este o probabilitate ridicata".

"Vedem ca Rusia creeaza un pretext pentru o astfel de operatiune, sub forma unei misiuni umanitare si vedem concentrare militara care ar putea fi folosita pentru operatiuni militare in Ucraina", a subliniat secretarul NATO.

SUA si Marea Britanie, avertisment pentru Rusia: Nu folositi pretexte pentru a invada Ucraina!

Si guvernele Statelor Unite ale Americii si Marii Britanii au transmis saptamana trecuta avertismente Rusiei sa nu foloseasca pretextul trimiterii unor ajutoare umanitare in estul Ucrainei pentru a plasa trupe in aceasta tara.

O asemenea inteventie ar fi "complet inacceptabila" si "vazuta drept o invazie a Ucrainei", a transmis ambasadorul SUA la ONU, Samantha Power, in timp ce noul ministru britanic de Externe, Philip Hammond, a avertizat Kremlinul: "Cer cu putere Rusiei sa evite orice actiuni provocatoare". Cabinetul sau a transmis rapoarte care arata ca vehicule militare rusesti au intrat deja in Ucraina.

Potrivit unui oficial NATO, Rusia are acum aproximativ 20.000 de soldati de-a lungul intregii granite de est a Ucrainei.

Rusia, din nou cu armata la granita Ucrainei

Premierul Poloniei: Riscul unei interventii militare directe a Rusiei in Ucraina a crescut

De asemenea, premierul polonez Donald Tusk a declarat miercuri ca posibilitatea ca Rusia sa intervina militar in Ucraina a crescut, dupa ce oficiali occidentali au afirmat ca Moscova a trimis din nou trupe din nou la granita.

Joi, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a avertizat ca Rusia va fi pusa in fata unor sanctiuni si mai dure daca invadeaza Ucraina.

Seful NATO ameninta: Ce pateste Rusia daca invadeaza Ucraina

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#NATO avertisment Rusia Ucraina, #Rusia interventie militara Ucraina, #Rusia misiune umanitara Ucraina, #NATO Rusia interventie Ucraina , #NATO