NATO confirma: Baza din Afganistan, lovita de rachete - unde se afla Ponta

Luni, 30 Iunie 2014, ora 21:16
4420 citiri
NATO confirma: Baza din Afganistan, lovita de rachete - unde se afla Ponta

Un oficial NATO a confirmat, luni, atacul asupra bazei militare romanesti din Kandahar, Afganistan, precizand ca premierul Victor Ponta se afla in apropierea locului in care a cazut racheta, dar nu in imediata vecinatate, astfel incat sa poata fi ranit.

Sergentul Vin Stevens, reprezentant al ISAF Joint Command (Comanda Reunita a fortelor NATO in Afganistan), a confirmat pentru Adevarul faptul ca o racheta a lovit baza din Kandahar.

"Putem confirma ca o racheta a lovit ieri aeroportul din Kandahar. Nu au existat victime. Premierul roman se afla in tabara din Kandahar la acel moment, desi nu se afla in imediata vecinatate a locului unde a cazut racheta, adica nu se afla in zona unde cineva ar fi putut fi ranit. Procedura standard a fost aplicata", a declarat acesta.

Ponta si mai multi civili, adapostiti in buncar

Baza romaneasca din Kandahar a fost atacata cu rachete, duminica, iar premierul Victor Ponta, aflat in vizita la militarii nostri, a fost adapostit intr-un buncar, alaturi de alti civili.

Potrivit televiziunilor de stiri, baza militara a Romaniei din Afganistan a fost atacata de rachete, in jurul pranzului, iar alarma a inceput sa sune, astfel ca toti civilii au fost urcati in masini blindate si dusi la adapost. Dupa cateva zeci de minute, alarma a incetat, iar oamenii au iesit din buncar.

Baza romaneasca din Afganistan, atacata cu rachete - Ponta, adapostit in buncar UPDATE

Printre oficialii romani care au fost dusi la adapost se numara si vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa. De asemenea, si jurnalistii au fost dusi in buncar.

"Cand a sunat alarma, am crezut ca e o gluma, un exercitiu. Cand i-am vazut pe militari, mi-am dat sema ca nu e o gluma si am fost foarte disciplinat. Dincolo de primul moment de uimire, am fost foarte disciplinat", a spus premierul Victor Ponta, la scurt timp dupa incident.

Ponta, despre atacul din Afganistan: Am crezut ca e o gluma. Hai la avion! Mai avem avion?

Acesta a declarat ca "nu a fost nimic special", doar ca nu a apucat sa stea mai mult de vorba la masa, impreuna cu militarii, fiind evacuat rapid si dus intr-un buncar, impreuna cu ceilalti civili din baza romaneasca din Kandahar. In plus, Ponta a afirmat ca alarma "a dat mai multa culoare" evenimentului de incepere a retragerii trupelor romanesti din Afganistan.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...