Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

NATO, nou apel catre Rusia: Retrageti trupele si incetati sa-i mai sprijiniti pe separatisti

Marti, 19 Mai 2015, ora 19:50
4848 citiri
NATO, nou apel catre Rusia: Retrageti trupele si incetati sa-i mai sprijiniti pe separatisti
Foto: Arhiva Ziare.com

NATO a cerut marti Rusiei sa-si retraga toate trupele si armamentul greu din estul Ucrainei si sa inceteze sustinerea acordata separatistilor prorusi din aceasta regiune, a declarat secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, dupa o intalnire avuta la Bruxelles cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Seful Aliantei Nord-Atlantice a adaugat ca i-a transmis ministrului rus ingrijorarea NATO cu privire la numarul mare de exercitii militare efectuate de Rusia intr-o perioada scurta, transmite Reuters.

"Am discutat de asemenea nevoia de transparenta, in special atunci cand avem o prezenta militara crescuta de-a lungul frontierelor noastre. Pentru NATO, este important sa facem tot ceea ce este posibil pentru a evita ca anumite incidente sa scape de sub control", a declarat Stoltenberg.

Avertisment de la seful NATO in Europa: Rusia pregateste o ofensiva militara

NATO a criticat in mod repetat implicarea Moscovei in conflictul din Ucraina si a cerut aplicarea deplina a acordurilor de pace de la Minsk. Rusia a respins insa de fiecare data acuzatiile NATO si ale tarilor occidentale privind sustinerea militara a rebelilor prorusi, prin trimiterea de trupe si echipamente in regiune.

O intalnire intre secretarul general al NATO Jens Stoltenberg si ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a inceput marti la Bruxelles, intrevederea avand loc in cadrul reuniunii Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, informeaza Interfax.

NATO: Rebelii din Ucraina si Rusia, forte marite. Pot lansa acum atacuri rapide

Agentia de presa citata noteaza ca este a doua intalnire pe care Serghei Lavrov o are cu Jens Stoltenberg de la preluarea de catre acesta din urma, in octombrie 2014, a functiei de secretar general al Aliantei Nord-Atlantice, prima avand loc in februarie 2015 cu ocazia Conferintei pentru Securitate de la Munchen.

Discutiile de marti de la Bruxelles intervin pe fondul tensiunilor existente intre Rusia si NATO ca urmare a rolului Moscovei in criza ucraineana. NATO si-a suspendat cooperarea militara si civila cu Rusia de mai bine de un an ca urmare a anexarii Crimeii de catre Federatia Rusa si a sprijinului acordat de Moscova rebelilor prorusi din estul Ucrainei.

Oficial NATO: Rusia nu vrea sa aiba de-a face cu NATO in domeniul militar

Moscova considera, potrivit Interfax, ca sunt cateva semnale pentru reluarea colaborarii, in special pentru restabilirea cooperarii operative intre structurile militare ale Rusiei si NATO.

Rusia susține că NATO se pregătește pentru un potențial conflict în Europa de Est și regiunea Mării Negre. „Vom monitoriza evoluţiile din România” FOTO/VIDEO
Rusia susține că NATO se pregătește pentru un potențial conflict în Europa de Est și regiunea Mării Negre. „Vom monitoriza evoluţiile din România” FOTO/VIDEO
Ministerul de Externe rus a afirmat joi, 28 martie, că activitățile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru o potenţială...
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
#NATO Rusia, #NATO Rusia trupe Ucraina, #NATO Rusia sprijin separatisti , #NATO