NATO, reactie la amenintarile lui Rogozin: De neacceptat

Marti, 13 Mai 2014, ora 11:00
8069 citiri
NATO, reactie la amenintarile lui Rogozin: De neacceptat

NATO a reactionat marti la amenintarile vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, la adresa Romaniei si Moldovei.

"Amenintarile oficialului rus sunt de neacceptat", sustine NATO, care ii cere acestuia sa isi clarifice pozitia, potrivit Realitatea Tv.

Disputa cu romanii

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, se afla intr-o disputa cu Romania si conducerea sa politica, dupa ce tara noastra a interzis avionului sau sa patrunda in spatiul sau aerian. Rogozin i-a raspuns luni presedintelui Traian Basescu, dupa ce acesta a comentat amenintarile sale la adresa Romaniei drept declaratii facute sub influenta alcoolului.

"E interesant daca si Basescu a dat peste cap cateva pahare inainte de a inchide spatiul aerian romanesc pentru noi", scrie Rogozin pe Twitter.

Basescu, despre amenintarile cu bombardiere ale lui Rogozin: Trebuie aflat cata vodca a consumat inainte (Video)

Presedintele Traian Basescu a comentat, duminica, amenintarile vicepremierului rus Dimitri Rogozin la adresa Romaniei, aratand ca nu exista niciun pericol pentru cetateni, dar trebuie aflat "cata vodca a consumat" oficialul de la Kremlin inainte sa faca acele declaratii.

Vicepremierul rus Dimitri Rogozin a adresat, sambata, mai multe amenintari Romaniei, dupa ce tara noastra, la cererea NATO, a inchis spatiul aerian pentru avionul care trebuia sa-l duca pe liderul de la Moscova inapoi in Rusia, dupa o vizita in Transnistria.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a fost prima amenintare a Rogozin la adresa Romaniei, pe Twitter. Ulterior, el a adaugat: "Eu plec in pofida acestei interdictii".

Basescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred ca stiu ce fac

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Ministerul roman de Externe preciza ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus reprezinta "o declaratie foarte grava, in actualul context regional".

MAE roman a solicitat autoritatilor de la Moscova sa precizeze public daca afirmatiile lui Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

Rogozin a ajuns la Moscova, dupa ce a fortat spatiul aerian ucrainean - MIG ridicat de urgenta de la sol - Update

Ulterior, Rogozin a mai postat inca doua mesaje amenintatoare la adresa Romaniei.

"Ei bine, domnilor romani, in curand vom explica cine sunteti si ce credem despre voi", a spus Rogozin prin intermediul modalitatii preferate de comunicare, Twitter.

Rogozin, un nou mesaj pentru Romania: Acum asteptam cu nerabdare la Moscova delegatii guvernamentale

"Acum asteptam cu nerabdare o vizita a delegatiilor guvernamentale din Romania si Republica Moldova", a scris apoi Rogozin pe contul sau de Twitter.

Rogozin si Ponta

Luni, Dmitri Rogozin, a atras atentia Ministerului de Externe rus cu privire la declaratiile premierului roman, Victor Ponta, care declarase anterior ca ar fi putut decide in locul presedintelui ca Romania sa ridice avioanele de la sol pentru a intercepta aeronava demnitarului rus.

"Atrag atentia Ministerului rus de Externe asupra declaratiilor acestui politician. Premierul roman crede ca ar fi trebuit folosite interceptoarele in spatiul aerian pentru a forta aterizarea avionului lui Rogozin", scrie Rogozin pe Twitter. Acesta posteaza si un link la declaratiile premierului Ponta.

Ponta, despre amenintarile lui Rogozin: Se puteau ridica avioanele, am fost eu comandantul suprem in locul lui Basescu

Cu o zi inainte, premierul Victor Ponta a comentat declaratiile facute de Dmitri Rogozin la adresa Romaniei, precizand ca "avioanele romanesti s-ar fi putut ridica in aer", iar el a actionat drept comandantul suprem al tarii.

"Rogozin are un rol de a provoca, atat in Moldova, cat si in Romania. In mod normal, intr-o situatie de acest gen, ar fi trebuit sa avem o intalnire cu presedintele tarii, ca ii place sa i se spuna comandantul suprem.

Comandantul suprem se plimba cu Udrea prin Arad. Am gestionat la nivelul MAE si am gestionat exact asa cum trebuia sa procedam: respectand angajamentele pe care Romania le are. O persoana aflata pe lista neagra nu are voie sa tranziteze Romania, asa ca ii interzicem trecerea prin spatiul aerian", a declarat Ponta.

A.I.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#NATO amenintari Rogozin, #Rogozin amenintari Romania , #NATO