NATO va construi un centru de comanda in Romania chiar in acest an

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 09:28
4968 citiri
NATO va construi un centru de comanda in Romania chiar in acest an

Alianta Nord-Atlantica va construi, in 2015, mai multe centre multinationale de comanda in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.

Aceste centre vor fi plasate in tara noastra, Bulgaria, Polonia si in tarile baltice, anunta Ministerul lituanian al Apararii, intr-un comunicat postat pe site-ul propriu si preluat de Mediafax.

"Am reusit sa atingem obiectivele stabilite de Comitetul militar NATO - crearea unor centre multinationale de comanda in Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Romania si Bulgaria", a spus vineri seful Statului Major lituanian, generalul Jonas Vytautas Zukas, cand s-a intors de la o reuniune NATO desfasurata la Bruxelles.

"Centrul multinational din Lituania nu va fi doar un element de disuasiune, ci si o capabilitate de comanda si control pentru fortele aliate din Lituania, in caz de necesitate, contribuindu-se astfel la consolidarea apararii noastre", a adaugat generalul Zukas.

Noi date despre centrul NATO din Romania - ce spune asistentul roman al sefului NATO

Presedintele Stratfor: NATO nu va apara Romania daca nu se apara singura

In cat timp ar reactiona NATO daca Romania ar fi atacata

La inceputul lunii septembrie 2014, la summit-ul NATO din Tara galilor, tarile membre au decis implementarea unui plan de raspuns rapid pentru intarirea apararii colective a Aliantei.

Presedintele de atunci Traian Basescu a anuntat ca Romania va avea pe teritoriul ei o structura de comandament NATO functionala, in contextul crizei din Ucraina.

"Vom avea o structura de comandament NATO. In documentele care nu sunt destinate publicitatii, Romania figureaza ca fiind stat care va oferi facilitati pentru un comandament NATO de dimensiuni acceptabile, dar noi stim ca unul dintre comandamente va fi pe teritoriul Romaniei. Prin adoptarea Planului de actiune s-a decis prezenta NATO pe teritoriul statelor de la frontiera de est a NATO, inclusiv pe teritoriul Romaniei", a declarat fostul sef al statului.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#centru NATO Romania 2015 , #NATO