Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

O grupare navala NATO, escala in Portul Constanta (Video)

Vineri, 13 Martie 2015, ora 19:58
3063 citiri
O grupare navala NATO, escala in Portul Constanta (Video)
Foto: wikimedia

Cele sase nave ale gruparii NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care desfasoara exercitii in Marea Neagra, fac o escala, de vineri pana duminica, in Portul Constanta, militarii urmand sa viziteze diferite obiective, sa participe la intreceri sportive si la plantarea a o mie de puieti.

Condusa de contra-amiralul Brad Wiliamson, SNMG-2 este una dintre cele patru grupari navale multinationale ale Aliantei Nord-Atlantice si este alcatuita din fregatele HMCS Fredericton - Canada, TCG Turgutreis - Turcia, ITS Aliseo - Italia si Regina Maria - Romania, crucisatorul american USS Vicksburg - nava comandant si nava auxiliara FGS Spessart din Germania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gruparea navala se afla in Marea Neagra in luna martie si face o escala in Portul Constanta de vineri pana duminica.

Manevre NATO, inclusiv in Romania - Rusia e furioasa: "Vom lua contramasuri"

Contra-amiralul Brad Williamson a multumit, intr-o conferinta de presa organizata la bordul navei comandant USS Vicksburg, pentru ospitalitatea cu care au fost primiti, afirmand ca securitatea si stabilitatea pe flancul de est al Europei sunt foarte importante pentru toate navele care au posibilitatea de a desfasura exercitii in apele internationale ale Marii Negre.

El a spus ca este o oportunitate unica de a vizita Constanta, iar el, fiind pasionat de istorie, intentioneaza sa viziteze siturile arheologice ale orasului.

"Ma aflu aici pentru prima data si abia astept sa vizitez partea istorica a orasului", a spus Williamson.

Rusia a avertizat NATO cu privire la inarmarea Ucrainei

Intrebat ce parere are despre exercitiile de amploare pe care Rusia le pregateste in Marea Neagra, Brad Wiliamson a spus ca este dreptul acestei tari de a le face.

"Nu au decat sa le faca (exercitiile - n.red.) Exercitiile noastre nu au scopul de a fi provocatoare, ci de a intari alianta dintre statele noastre", a spus seful SNMG-2.

El a povestit ca si in drumul pe care vasele gruparii l-au parcurs catre Constanta au intalnit nave rusesti si avioane de lupta, dar niciodata nu au reprezentat o amenintare.

"Am vazut cateva unitati rusesti, atat aparate de zbor, cat si nave de suprafata, care operau in zona, in apele internationale. Asa cum sunt liberi sa o faca, din moment ce au granita la Marea Neagra, si asa cum si noi operam in calitate de aliati NATO, cu partenerii nostri din zona Marii Negre. (...) Ne asteptam sa vedem unitati rusesti chiar de la intrarea in Marea Neagra si am intalnit imediat unitati de suprafata. Operau in mod profesinist, in aria vizuala a unitatilor noastre si in niciun moment nu am simtit ca ar periclita siguranta vaselor ori echipajelor noatre. Au actionat in conformitate cu reglementarile internationale, asa cum au facut-o si unitatile noatre. Am vazut si un aparat de zbor rusesc in imediata apropiere a navelor noastre, dar in niciun moment nu au facut vreo manevra care sa ne puna siguranta in pericol", a declarat contra-amiralul Brad Wiliamson.

Intreceri sportive intre marinarii romani si straini

Pe parcursul escalei in Romania sunt programate vizite ale oficialilor militari straini la Comandamentul Flotei, intreceri sportive intre marinarii romani si straini, organizate la Academia Navala "Mircea cel Batran", precum si vizite ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Romane.

Sambata, marinarii americani, canadieni, germani, italieni, turci si romani vor planta, impreuna cu membrii Corpului Voluntarilor Garzii Nationale de Mediu, 1.000 de puieti in zona Manastirii "Sfanta Elena" de la Mare (Costinesti). Puietii vor fi plantati pe sectorul de drum care leaga manastirea de tarmul marii.

Reprezentantii Statului Major al Fortelor Navale ale Romaniei spun ca prin acestata actiune comuna a militarilor si voluntarilor se doreste marcarea a doua momente importante din istoria tarii: anul acesta se implinesc 155 de ani de la infiintarea Marinei Militare Romane moderne de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza (1860) si 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si mai multe state, actuale membre NATO, precum Belgia, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Olanda si SUA (1880). In acest sens, din cei 1.000 de puieti, vor fi plantate doua grupuri distincte, unul format din 155 si altul din 135 de puieti.

O grupare navala NATO va face o escala in Portul Constanta, la sfarsitul acestei saptamani

Navele militare din gruparea navala NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2) vor ridica ancora din Portul Constanta luni, continuandu-si actiunile pe mare. Acestora li se vor alatura, din partea Fortelor Navale Romane, doua corvete, doua nave purtatoare de rachete, fregata Marasesti si trei aeronave ale Fortelor Aeriene Romane, pentru a realiza impreuna exercitii de lupta antisubmarin si impotriva aeronavelor inamice, exercitii de respingerea atacului unor nave si ambarcatiuni rapide inamice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#NATO nave Marea, #Neagra NATO nave Constanta , #NATO