Oficial SUA: Scutul antiracheta din Romania va contracara tari precum Iranul, nu Rusia

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 17:05
2680 citiri
Oficial SUA: Scutul antiracheta din Romania va contracara tari precum Iranul, nu Rusia

Activarea sistemului antibalistic din Romania va permite apararea Europei de amenintarile unor tari ca Iranul, afirma Robert Bell, emisarul Pentagonului in Europa, reiterand pozitia Statelor Unite ca elementele antiracheta de la Deveselu nu sunt indreptate impotriva Rusiei.

"Acum, NATO va avea capacitatile militare de a apara Europa", a declarat Robert Bell referindu-se la integrarea elementelor antibalistice de la Deveselu, judetul Olt, in sistemul antiracheta al Aliantei Nord-Atlantice.

"Iranul continua sa suplimenteze capacitatile balistice, iar noi trebuie sa fim pregatiti. Sistemul antiracheta (din Romania - n.red.) nu este indreptat impotriva Rusiei", a subliniat Bell, citat de site-ul agentiei Reuters.

Fondatorul Stratfor: Sistemul antibalistic din Romania nu poate contracara un atac al Rusiei

Rusia va dezvolta noi rachete intercontinentale, capabile sa contracareze sistemele antiracheta americane instalate de NATO in Romania si Polonia, a avertizat marti Serghei Karakaiev, seful Comandamentului fortelor strategice ruse.

Rusia a inceput sa lucreze la imbunatatirea capacitatilor pentru depasirea sistemului antiracheta al Aliantei Nord-Atlantice, a spus Karakaiev.

"Rusia va introduce noi tipuri de rachete intercontinentale, care vor avea traiectorii greu de anticipat; de asemenea, vom avea noi mijloace de a depasi sistemul antiracheta NATO", a subliniat Karakaiev.

"Fortele balistice ruse sunt capabile sa lanseze atacuri simultane din mai multe directii", a insistat oficialul militar rus.

Amenintare nucleara la marginea Europei. Tara sustinuta de Rusia si Iran care ar putea fabrica bomba

Recent, Moscova a reiterat ca este "extrem de preocupata" de instalarea sistemelor antibalistice NATO in Romania si Polonia, afirmand ca sunt interzise prin Tratatul privind Fortele nucleare intermediare (INF) si avertizand ca Rusia va lua masuri pentru a se apara.

Statele Unite si NATO au explicat de mai multe ori ca elementele antiracheta instalate in Europa nu sunt indreptate impotriva Rusiei, avand rolul de a contracara amenintari provenind din tari care nu se conformeaza reglementarilor internationale, precum Iranul si Coreea de Nord.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...