Puscasii marini americani din Romania se pregatesc pentru razboi

Duminica, 02 August 2015, ora 20:00
13067 citiri
Puscasii marini americani din Romania se pregatesc pentru razboi
Foto: Cpl. Ashton Buckingham/U.S. Marine Corps Forces Europe

Misiunea puscasilor marini americani din estul Europei evolueaza cu rapiditate in fata amenintarii rusesti, sustine lt.col. David Fallon, fostul comandant al Fortei prin rotatie la Marea Neagra, cu baza in Romania, la Mihail Kogalniceanu.

Desi sunt specializati in interventii rapide si lupta cu insurgentii din Orientul Mijlociu, iata ca puscasii marini detasati in "curtea din spate a Rusiei", cum numesc americanii estul Europei, au inceput in ultima vreme sa se antreneze tot mai mult pentru razboiul conventional, cu trupe la sol, tancuri si artilerie.

De asemenea, americanii incearca sa se invete cu echipamentele aliatilor din regiune, pe care le-ar putea folosi la nevoie, dar si cu formele de relief (foto) - imaginea prezinta puscasi marini care se antreneaza in Carpatii romanesti.

Americanii vor sa-si aduca tancurile in Romania, ca sa nu faca mai multe drumuri

Astfel, s-a trecut de la operatiuni de contrainsurgenta la practicarea de lupte conventionale, operatiuni amfibii si chiar a fost infiintata o noua unitate dotata cu tancuri si artilerie, a declarat Fallon, comandant al Fortei prin rotatie in ultimele 6 luni, pentru publicatia militara Marine Corps Times.

Potrivit acestuia, este o modalitate prin care SUA incearca sa-si linisteasca aliatii, ceea ce este esential avand in vedere situatia din regiune.

"Viitorul sef al Statului Major Interarme sustine ca cea mai mare amenintare in privinta securitatii SUA ca natiune este Rusia. Puteti prezice aproape cu certitudine ca vom avea o prezenta continua in zona atat timp cat aceasta situatie se mentine.

Este foarte reconfortant pentru partenerii si aliatii nostri est-europeni ca factorii de decizie de la cel mai inalt nivel se concentreaza in mod clar pe aceasta parte a lumii", a spus Fallon.

Fotografia zilei: Un distrugator american trage cu munitie de razboi in Marea Neagra

Colonelul american reia astfel comentariile generalului Norman Cooling, comandantul adjunct al puscasilor marini din Europa si Africa, care a afirmat ca desfasurarea in premiera a celor trei avioane MV-22B Osprey ale US Marine Corps in Romania la sfarsitul lunii mai, in cadrul Exercitiului "Platinum Eagle", reprezinta o dovada a consolidarii angajamentului fata de o zona care traieste cu frica Rusiei.

In ultimele sase luni, puscasii marini au finalizat noua exercitii majore, fata de doar sase exercitii in cadrul rotatiei anterioare.

Printre principalele schimbari care au avut loc in cadrul Fortei prin rotatie la Marea Neagra se afla formarea unei companii combinate ce va functiona la centrul de antrenamente de la Novo Selo, in Bulgaria, din circa 150 de puscasi marini.

Acestia vor face parte din cinci unitati: Batalionul 2 de tancuri, Batalionul 2 de blindate usoare de recunoastere, Batalionul de inginerie de lupta, Batalionul 6 de logistica de lupta (CLB6) si Batalionul 1 al Regimentului 10 de infanterie marina.

De asemenea, unitatea va fi echipata cu patru tancuri de lupta Abrams, sase vehicule blindate usoare si trei obuziere.

Americanii trimit o intreaga divizie de infanterie in Europa, cu tot cu tancuri

Se considera ca acesta este un pas semnificativ in evolutia Fortei prin rotatie la Marea Neagra cand vine vorba de instabilitate regionala.

O alta modificare este vizibila in cooperarea de lunga durata dintre puscasi si fortele georgiene. Daca anterior sedintele de instruire vizau operatiuni de contrainsurgenta, in acest an a avut loc un exercitiu de doua saptamani concentrat pe operatiuni conventionale, la scara larga, defensive si ofensive.

La exercitiu au participat si trupe din Romania, Bulgaria, Letonia si Lituania.

"Nivelul de pregatire si de profesionalism pe care aceste natiuni ale Uniunii Europene il poseda nu este unul rudimentar. Facem eforturi pentru a le cunoaste tacticile, tehnicile si procedurile si ei trebuie sa le stie pe ale noastre, daca va trebui vreodata sa actionam impreuna", a mai spus Fallon.

Americanii au trimis in Romania 12 avioane de lupta Warthog (Foto)

O schimbare s-a produs si in ceea ce priveste operatiunile la bord, puscasii marini realizand sedinte de instruire la bordul navelor aliatilor.

O astfel de actiune este discutata in prezent la nivel de concept, fiind considerata o modalitate prin care se poate raspunde mai rapid la crizele din Europa sau Africa.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#puscasi marini Romania, #puscasi marini Europa Rusia , #NATO