Rusia acuza Romania ca e platforma de agresiune a NATO - Cum raspunde Alianta

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 15:18
6594 citiri
Rusia acuza Romania ca e platforma de agresiune a NATO - Cum raspunde Alianta

Rusia acuza ca baza de aparare impotriva rachetelor antibalistice, din Romania, reprezinta o platforma de agresiune, insa NATO a transmis ca partea rusa exagereaza aprecierile despre sistemul antiracheta, in scopul obtinerii de avantaje politice.

Moscova a reiterat ca planificata implementare a componentei de comanda si control Aegis a sistemului american antiracheta din Romania transforma tara noastra intr-o platforma de agresiune impotriva Rusiei, se arata intr-un articol International Business Times.

Politician belgian, pentru Sputnik: Romania se transforma in "platforma de agresiune" contra Rusiei

Afirmatia privind transformarea Romaniei intr-o platforma de agresiune a fost facuta, saptamana trecuta, de politicianul belgian Luc Michel, liderul miscarii radicale Partidul Comunitar National European.

In plus, acesta a subliniat ca tari precum Polonia, Bulgaria si cele baltice pasesc de asemenea pe urmele strategiei NATO. In cadrul acestui program antiracheta, Agentia americana de Aparare Antiracheta va instala componenta Aegis Ashore in Romania in anul 2015, iar in anul 2018 un sistem similar va fi autorizat in Polonia.

De asemenea, sisteme similare ale NATO, cu un complex de radare si interceptoare, vor fi plasate in Turcia si Spania.

Ministrul rus al Apararii: Exercitiile NATO din estul Europei sunt impotriva Rusiei

Statele Unite ale Americii au respins temerile Rusiei privind sistemul antiracheta drept neintemeiate, nefiind menite sa combata arsenalul nuclear al Rusiei, ci doar interceptarii de rachete din alte agresive.

Insa Rusia a sustinut mult timp ca respectivul scut din Europa vizeaza sistemele sale de aparare, fiind o amenintare la adresa securitatii sale nationale. In anul 2014, doctrina militara de la Moscova a trecut sistemul antiracheta drept al patrulea pericol extern militar pentru Rusia.

Totodata, in acest context, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a spus ca exercitiile organizate de NATO in zona arctica si in estul Europei sunt indreptate impotriva Rusiei.

#Rusia platforma agresiune Romania, #NATO raspuns Rusia, #NATO Rusia sistem antiracheta , #NATO