Seful NATO da Romania drept exemplu pozitiv. Cum l-am impresionat

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 08:07
6379 citiri
Seful NATO da Romania drept exemplu pozitiv. Cum l-am impresionat
Foto: Facebook/Jens Stoltenberg

Sorin Ducaru, asistent al secretarului general NATO, sustine ca Romania l-a impresionat pe Jens Stoltenberg, care da tara noastra drept exemplu pozitiv pentru ca liderii politici au convenit printr-un pact semnat la Cotroceni alocarea a 2% din PIB pentru Aparare.

Stoltenberg vorbeste de bine Romania in alte state membre NATO si da exemplu acest angajament al tarii noastre.

"Pactul fortelor politice din Romania realizat la initiativa presedintelui Romaniei, de a atinge 2 la suta din PIB si de a mentine acest nivel de investitii in securitate, a avut un impact puternic. Secretarul general l-a salutat si il foloseste drept exemplu in vizitele bilaterale. E necesar un angajament pe termen lung, securitatea nu e un dar oferit in conditii de gratuitate", a declarat Sorin Ducaru pentru Digi 24.

Intrebat despre decizia NATO de a ajuta Republica Moldova sa-si reformeze armata, oficialul roman a sustinut ca vecinii nostri de peste Prut sunt "un partener important si valoros".

"As semnala faptul ca Moldova este un partener important si valoros pentru Alianta, faptul ca Moldova devine una din tarile care va face parte din aceasta initiativa privind dezvoltarea capacitatii de aparare este un pas extrem de important", a adaugat Ducaru, mai ales in contextul amenintarilor venite dinspre Rasarit si din partea Statului Islamic.

"Observam afirmarea unui arc de criza pornind de la estul Aliantei si aici in special, prin criza ucraineana, prin activitatea militara si prin eforturile militare de modernizare fara precedent ale Federatiei Ruse, iar in sud e amenintarea de tip terorist, dar la o scara nemaiantalnita, amenintarea ISIS. In acest context, Alianta trece prin perioada cea mai importanta de adaptare si consolidare a elementelor de aparare colectiva", a explicat asistentul sefului NATO pentru postul TV citat.

Strategia lui Iohannis, adoptata de Parlament la limita si cu scandal

Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015 - 2019 a fost dezbatuta si votata, marti, in plenul reunit al Parlamentului. Documentul fusese prezentat luni dupa-amiaza in plenul reunit al celor doua camere, de catre presedintele Klaus Iohannis, si are la baza Pactul pe Aparare semnat la Cotroceni in iarna.

Iohannis, sageti catre Ponta si alesii vizati de justitie: Faci pasul inapoi cand afectezi imaginea tarii. Coruptia nu e mai presus de lege

Strategia a fost adoptata in absenta premierului Victor Ponta, aflat in Turcia. Punctul de vedere al Guvernului a fost sustinut de premierul interimar, Gabriel Oprea.

Americanii aduc in Romania tancuri si armament - tara noastra si-a dat acordul

SUA vor pre-pozitiona tancuri, artilerie si alte echipamente militare in estul si centrul Europei, inclusiv in Romania, a anuntat marti secretarul american al Apararii.

Ash Carter, aflat intr-o vizita la Tallinn, in Estonia, a incercat astfel sa dea asigurari aliatilor NATO, tulburati de interventia ruseasca in Ucraina.

Carter a afirmat ca tarile balticele - Estonia, Lituania, Letonia -, Bulgaria, Romania si Polonia au fost de acord sa gazduiasca elemente ale acestor echipamente.

Un oficial din Apararea rusa a aratat ca stationarea de tancuri si armament greu in statele NATO de la granita cu Rusia este cel mai agresiv act al americanilor de la sfarsitul Razboiului Rece incoace. Presedintele Vladimir Putin a anuntat ca Rusia va mai adauga inca 40 de rachete intercontinentale balistice arsenalului sau nuclear anul acesta. Carter insa a condamnat "retorica" nucleara a Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#seful NATO lauda Romania, #NATO Romania strategie aparare, #NATO pact aparare Romania, #bani aparare Romania NATO , #NATO