Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sputnik: America reintroduce armele nucleare intr-un Game of Thrones global

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 12:56
6241 citiri
Sputnik: America reintroduce armele nucleare intr-un Game of Thrones global
Foto: Arhiva Ziare.com

Avansul pe care l-a luat NATO catre granitele Rusiei, alaturi de faptul ca SUA isi incordeaza muschii in Europa, rezulta in ceea ce ziarul german Suddeutsche a numit intimidare nucleara.

In urma cu cinci ani, liderii Rusiei si ai Statelor Unite au semnat un tratat care obliga ambele tari sa isi reduca numarul de focoase nucleare pentru sistemele de livrare si sa limiteze cantitatea acestor sisteme de livrare, printre care se numarau si rachetele balistice intercontinentale, scrie grupul rus de presa controlat de Moscova, Sputnik.

Cu un an inainte, presedintele american Barack Obama promitea sa "continue relatiile constructive cu Rusia pe probleme de interes comun" si, in special, sa promoveze o lume fara cele mai distrugatoare arme din istorie.

"Asadar, astazi, afirm clar si cu convingere angajamentul Americii sa caute pacea si securitatea unei lumi fara arme nucleare", promitea Obama in 2009.

Tratatul ar fi trebuit sa conduca lumea in directia corecta si chiar a reusit sa faca asta pana acum, insa actiunile NATO si ale SUA ar putea submina aceste eforturi.

Sursa: Sputnik/Spiri.org

"Numarul total al focoaselor nucleare este in scadere in lume, in special datorita faptului ca SUA si Rusia continua sa isi reduca arsenalele nucleare, desi intr-un ritm mai incet fate de acum un deceniu", a notat Institutul de Cercetare pentru Pace Internationala din Stockholm, in raportul anual publicat in luna iunie.

In ciuda acestei tendinte, avem de-a face cu o revenire a armelor nucleare in ceea ce priveste importanta lor in relatiile internationale, din cauza evolutiilor recente, inclusiv "razboiul civil" din Ucraina, presupusa implicare a Rusiei in tara vecina si reactia Occidentului, detaliaza Suddeutsche Zeitung.

"Acest lucru a devenit vizibil in special dupa ce Vladimir Putin a anuntat planurile de a suplimenta fortele ruse cu 40 de rachete balistice intercontinentale. A fost raspunsul sau la planurile NATO de a-si spori prezenta militara la granitele estice ale blocului", puncteaza ziarul german.

Putin baga spaima in toata lumea: Zeci de noi rachete super performante pentru fortele nucleare ruse

Seful NATO acuza Rusia de "zdranganit nuclear de sabii": E periculos!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Rusia NATO nuclear, #SUA arme nucleare, #Rusia arme nucleare , #NATO