Statele Unite testeaza transferul rapid de militari in Europa, pentru contracararea Rusiei

Joi, 21 Martie 2019, ora 19:27
5584 citiri
Statele Unite testeaza transferul rapid de militari in Europa, pentru contracararea Rusiei
Foto: Facebook / U.S. Army Europe

Statele Unite au initiat joi, prin transferul a peste 300 de militari in Germania, o serie de teste privind noua strategie de mobilizare rapida a trupelor in Europa in scopul suplimentarii efectivelor pentru descurajarea unei posibile agresiuni a Rusiei.

Peste 300 de militari americani de la Baza "Fort Bliss" din Texas au sosit joi in Germania. In total, saptamana aceasta, in Germania si Polonia vor fi transferati 1.500 de militari americani, care vor participa la exercitii comune cu trupele din aceste tari, informeaza agentia Associated Press.

Tancuri Abrams, vehicule blindate Bradley si alte echipamente militare americane au fost trimise in Olanda, urmand sa ajunga in Germania si Polonia.

In Germania, militarii au fost intampinati de ambasadorul Richard Grenell, de generalul american John L. Gronski si de generalul german Carsten Breuer.

"Scopul misiunii se refera la capacitatea de reactie, la intensificarea capacitatii de reactie si la interoperabilitatea cu aliati din cadrul NATO precum Germania si Polonia, doi aliati esentiali in cadrul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord", a declarat generalul american John L. Gronski.

In urma anexarii regiunii ucrainene Crimeea in 2014, Statele Unite au intensificat activitatile militare in Europa, in coordonare cu aliatii din cadrul NATO. Strategia include stationarea de batalioane multinationale in Estonia, Letonia, Lituania si Polonia, sub comandamentul Marii Britanii, Canadei, Germanei si Statelor Unite.

In plus, in cadrul "initiativei privind capacitatea de reactie", Alianta Nord-Atlantica elaboreaza planuri pentru transferul a cate 30 de unitati terestre, aeriene si navale in 30 de zile pentru suplimentarea efectivelor in situatii de conflict. In plus, NATO a anuntat infiintarea a doua comandamente militare - in Norfolk (Virginia) si in Ulm (Germania) - pentru eficientizarea transferului efectivelor militare peste Atlantic in Europa in situatii de criza.

"Abilitatea noastra de a suplimenta rapid efectivele de lupta in zonele operationale este esentiala pentru proiectarea imediata a fortelor pentru sustinerea Aliantei Nord-Atlantice", a comunicat Comandamentul european al armatei SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#SUA transfer militari Germania Polonia, #SUA militari Europa Rusia , #NATO