Ziare.com

Tarile membre NATO, de acord cu reducerea efectivelor structurii permanente

Sambata, 20 Noiembrie 2010, ora 18:52

   

Tarile membre NATO, de acord cu reducerea efectivelor structurii permanente
Tarile membre ale NATO au convenit sambata sa diminueze cu cel putin 35% efectivele structurii permanente ale aliantei si sa reduca numarul agentiilor si pe cel al cartierelor sale generale, potrivit declaratiei finale a summit-ului de la Lisabona.

"Am hotarat un cadru pentru noua structura a comandamentului NATO, care va fi mai eficienta, mai redusa si mai abordabila", se poate citi in documentul adoptat de catre liderii celor 28 de tari, transmite AFP.

"Noua structura, precizeaza textul, reprezinta o diminuare importanta a numarului de cartiere generale si o reducere a efectivelor cu 35 %, respectiv cu aproape 5.000 de posturi, chiar mai mult, daca si unde este posibil".

Numarul de state-majore si de cartiere generale ar urma sa ajunga de la 11, cat sunt in prezent, la 6 sau 7, potrivit unui responsabil al NATO, in functie de rezultatele unor negocieri delicate care se vor deschide intre tarile membre privind sacrificiile pe care ele sunt gata sa le faca, potrivit unui responsabil aliat.

Aliatii au convenit ca cele 14 agentii existente sa fie regrupate in trei si cele circa 400 de comitete ale NATO sa fie reduse la 85, potrivit unor responsabili ai aliantei, chiar daca detaliile trebuie discutate intre aliati.

Aceste negocieri vor trebui incheiate in iunie 2011 pentru ca ministrii apararii din NATO sa poata transa chestiunea in cadrul unei reuniuni la Bruxelles.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1477 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Normal !

Pe seceta asta ,banii sint numarati ,asa ca o diminuare este benefica. Acum ,ca s-au inteles si cu rusii,care sint si ei baieti cuminti ( tot din cauza crizei ),pot trece la faza urmatoare,iesirea din Afganistan,unde in afara ca s-au facut de kko,nu au realizat nimic.Singurii care sint poate nemultumiti sint Americanii,cei ce incercau sa-i impinga si pe indieni sa se ia la scarmanat cu Pachistanezii.Totul se poate termina in coada de peste,dar eliminarea USA din formula Nord Atlantica este conditia esentiala pe care o pun rusii la aderarea in UE si NATO RENUVELAT ! Si pentru a deveni un POL in lumea de azi,UE trebue sa-i ademeneasca pe rusi in aceasta structura !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor