Blestem! Orașul Christchurch din Noua Zeelandă și-a concediat vrăjitorul

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 02:32
2354 citiri
Blestem! Orașul Christchurch din Noua Zeelandă și-a concediat vrăjitorul

Sub pălăria ascuțită, Ian Brackenbury Channel, în vârstă de 88 de ani, a făcut senzație în acest oraș din sudul Noii Zeelande și nu numai. Concediat, „vrăjitorul oficial“ este furios. Va merge să arunce o vrajă asuprafostului său angajator?

După douăzeci și trei de ani de serviciu, Ian Brackenbury Channel, vrăjitor al statului său, a fost concediat, anunță site-ul Stuff. Orașul Christchurch, care l-a angajat și i-a plătit 16.000 de dolari neo-zeelandezi (aproape 10.000 de euro) pe an, a considerat că vrăjile sale, pălăria lui ascuțită și barba lui lungă nu mai corespund imaginii modernității pe care ea intenționează acum să o prezinte.

,,Sunt o grămadă de birocrați fără imaginație”, spune el. Ei nu se gândesc cum să promoveze Christchurch în străinătate. Tot ce fac este să-și protejeze imaginea de birocrați care beau latte pe bulevard. Ideea lor despre Christchurch nu are nimic de-a face cu moștenirea reală a orașului. Imaginea originală a Christchurch sunt eu.”

Născut în Marea Britanie, Ian Brackenbury Channel a venit în Christchurch din Australia în 1974. „A fost pe prima pagină a ziarelor aproape imediat prin aparițiile sale de mare anvergură în piața Catedralei și cu fotografiile sale publicitare trăznite”, amintește Stuff. Și, adaugă corespondentul The Guardian din Wellington, „când consiliul municipal a încercat inițial să îl concediaze, publicul a protestat.”

Magul din Antarctica

În 1990, chiar și prim-ministrul de atunci din Noua Zeelandă, Mike Moore, l-a rugat să devină vrăjitorul întregii țări: „vă îndemn să luați în considerare oferta mea și să deveniți magul din Noua Zeelandă, Antarctica și regiunile maritime aferente”, a scris premierul într-o scrisoare oficială.

Cu această recomandare, orașul Christchurch a început să-i plătească un salariu în 1998. A devenit una dintre principalele atracții ale orașului. Și, uneori, el a fost chemat cu în diverse locuri și ocazii să-și arate puterile, de exemplu, pentru a aduce ploaia în vremuri de secetă, scrie Guardian.

În mod ironic, tocmai a fost inaugurată o expoziție care îi aduce un omagiu și care a fost susținută de municipalitate. Suficient pentru a-i stârni mai mult furia. Cu toate acestea, va arunca o vrajă asupra fostului său angajator?, se întreabă The Gardian. Ian Brackenbury Channel spune că este vrăjitor bun și a preferat să dea binecuvântări: „vreau să dau copiilor vise dulci și sănătate și vreau să fac birocrații mai umani.”

Citeste si:
Cursa contracronometru cu bicicleta a unei parlamentare aflată în travaliu până la spital. A născut o fetiță sănătoasă FOTO
Cursa contracronometru cu bicicleta a unei parlamentare aflată în travaliu până la spital. A născut o fetiță sănătoasă FOTO
O femeie în vârstă de 41 de ani, membră a parlamentului din Noua Zeelandă, însărcinată în ultima lună și care a intrat în travaliu, a mers pe bicicletă până la spital, unde a născut...
Una dintre cele mai frumoase țări din lume își redeschide granițele abia peste șase luni, în condiții draconice
Una dintre cele mai frumoase țări din lume își redeschide granițele abia peste șase luni, în condiții draconice
Una dintre cele mai frumoase țări, care și-a închis granițele pentru turiști, este în sfârșit pregătită să prezinte un plan de redeschidere a acestora. Astăzi, Noua Zeelandă a...