Ahmadinejad va vorbi la Adunarea Generala a ONU

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 13:45
1580 citiri
Ahmadinejad va vorbi la Adunarea Generala a ONU
Foto: Haaretz

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad se va adresa liderilor tarilor membre ONU la Adunarea Generala a organizatiei ce va avea loc pe 23 septembrie, la New York.

"Adunarea Generala a ONU este un punct pe agenda presedintelui Ahmadinejad iar oficialii de la Teheran fac pregatiri pentru vizita. Durata vizitei, data sosirii si data discursului depind de colaborarea cu Statele Unite", a declarat Ali-Akbar Javanfekr, consilierul pentru relatia cu presa.

Aceasta ar fi prima sa vizita oficiala in Vest, de la alegerile prezidentiale din Iran din iunie, pe care le-a castigat, desi opozitia a acuzat fraude electorale, informeaza Reuters.

Mii de persoane au protestat pe strazile din Theran si din alte orase din aceasta tara, sute de persoane au fost arestate, iar peste zece persoane si-au pierdut viata in urma confruntarilor cu fortele de ordine.

Prezenta lui Ahmadinejad la adunarea anuala a liderilor lumii are loc in aceeasi luna in care puterile din Vest au stabilit termenul limita pentru ca Teheranul sa participe la negocieri privind programul sau nuclear.

Presedintele american Barack Obama a oferit Iranului posibilitatea de a accepta facilitati in ceea ce priveste comertul in schimbul opririi programului sau de imbogatire a uraniului. Presedintele Statelor Unite va sustine si el un discurs la Adunarea Generala a ONU.

In discursul sau de la Adunarea Generala de anul trecut, Ahmadinejad a condamnat "criminalii sionisti" si a jurat ca va rezista presiunilor Statelor Unite si ca va apara dreptul Iranului de a avea un program nuclear.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni ca va discuta cu reprezentanti ai SUA, China, Franta, Marea Britanie si Rusia, tarile care insista sa negocieze cu Iranul privind programul nuclear, adaugand ca spera ca Iranul sa realizeze cat de important este termenul limita dat de SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Mahmoud Ahmadinejad ONU, #adunare generala ONU, #discurs Ahmadinejad ONU , #ONU