Alerta ONU: Fuga creierelor, fenomen mondial periculos

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 21:27
3159 citiri
Alerta ONU: Fuga creierelor, fenomen mondial periculos

Circa o treime din totalul de 232 de milioane de imigranti la nivel mondial au sub 30 de ani, potrivit unui raport prezentat de ONU si in care sunt analizate principalele probleme cu care se confrunta tinerii care isi parasesc tarile de origine.

Raportul atrage atentia asupra problemelor pe care le poate provoca tarii de origine pierderea prin imigratie a unui numar mare de tineri, deoarece se pierde capital uman si se inregistreaza o asa-numita "fuga a creierelor", indeosebi in domenii precum medicina si educatia.

Potrivit estimarilor ONU, in lume exista circa 75 de milioane de tineri sub 30 de ani cu statut de imigranti internationali, informeaza EFE.

Dintre acestia, circa 35 de milioane au sub 20 de ani - cifra net superioara celei inregistrate in anul 2000, cand se inregistau 31 de milioane de imigranti cu varste sub 20 de ani - in timp ce 40 de milioane de imigranti au intre 20 si 29 de ani.

In total, ONU a calculat ca exista 232 de milioane de imigranti la nivel global, ceea ce reprezinta 3,2% din totalul populatiei mondiale.

Documentul, elaborat de Departamentul pentru Afaceri Economice si Sociale al ONU, consemneaza experienta a numerosi tineri imigranti pentru a identifica problemele cu care se confrunta, atat cei care emigreaza legal, cat si cei care dintr-un motiv sau altul devin imigranti ilegali.

In general, raportul asigura ca tinerii isi imbunatatesc nivelul de trai atunci cand emigreaza si isi ajuta si familiile, trimitand acasa o parte din castiguri.

Fenomenul emigratiei este benefic si pentru tarile care primesc imigranti, ducand la o mai mare eficienta economica, potrivit ONU.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
grob
rank 5
De unde reiese ca din procentele enumerate, toti ar fi "creiere"?