Kofi Annan, omagiat de lideri din intreaga lume - de la Vladimir Putin la Barack Obama

Sambata, 18 August 2018, ora 18:28
4491 citiri
Kofi Annan, omagiat de lideri din intreaga lume - de la Vladimir Putin la Barack Obama
Foto: Arhiva Hepta.ro

Lideri de pe intreg mapamondul l-au elogiat pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU si laureat al Premiului Nobel pentru Pace, care a decedat sambata la varsta de 80 de ani.

"Kofi Annan a fost o forta calauzitoare pentru bine (...) In aceste vremuri dificile si turbulente, mostenirea sa ca un campion global al pacii va ramane o adevarata inspiratie pentru noi toti", afirma Antonio Guterres, actualul secretar general al ONU, intr-un mesaj pe Twitter.

"Multi ani ai vietii acestui om remarcabil si mare politician au fost dedicati serviciului Natiunilor Unite. Conducand ONU intr-un moment dificil, a facut o treaba grozava in privinta realizarii scopurilor si obiectivelor organizatiei, consolidand rolul central al acesteia in relatiile internationale", a transmis presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Cancelarul german Angela Merkel l-a numit pe Annan un "entuziast si un model pentru tinerii din intreaga lume": "In vremurile actuale, cand cautarea de solutii pentru problemele globale este mai urgenta decat oricand, ne va lipsi mult vocea lui Kofi Annan".

Kofi Annan "m-a inspirat pe mine si multi alti cu ideile sale, convingerile sale ferme si nu in ultimul rand cu carisma", a adaugat Merkel.

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a declarat ca "cea mai mare recunoastere pe care o putem acorda lui Kofi Annan este sa mentinem vii mostenirea sa si spirtul sau".

"Un mare lider si reformator al ONU, a avut o contributie uriasa la transformarea lumii pe care a parasit-o intr-un loc mai bun decat cum era atunci cand s-a nascut", a comunicat si Theresa May, premierul Marii Britanii.

"Franta ii aduce un omagiu. Niciodata nu vom uita abordarea sa ferma si calma, nici taria angajamentelor sale", a transmis presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

"Kofi Annan nu doar ca ne-a vorbit despre construirea unei lumi mai drepte si mai pasnice, ci si-a dedicat viata pentru a face acest lucru - iar lumea este un loc mai bun datorita lui. Depinde acum de noi toti sa-i ducem munca mai departe", a scris pe Twitter si premierul canadian Justin Trudeau.

Si fostul presedinte american Barack Obama l-a elogiat pe fostul secretar general al ONU, spunand ca Annan "nu s-a oprit niciodata din cautarea unei lumi mai bune". Obama l-a elogiat pe Annan pentru "integritate, persistenta, optimism si sensul umanitatii noastre comune".

Iata ce a declarat si presedintele Klaus Iohannis, dupa moartea lui Kofi Annan

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan a incetat din viata, la varsta de 80 de ani. Anuntul oficial a fost facut sambata de Organizatia Natiunilor Unite.

Kofi Annan a fost cel de al saptelea secretar general al ONU, ocupand functia in perioada ianuarie 1997-decembrie 2006. Recunoscut ca un militant constant pentru apararea drepturilor omului, statului de drept si al Africii, el s-a implicat activ si in probleme internationale majore, precum ostilitatile intre Israel si Hezbollah sau diferendul dintre Libia si Consiliul de Securitate.

Pentru intreaga sa activitate, Kofi Annan a fost rasplatit in 2001 cu premiul Nobel pentru Pace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mesaje condoleante Kofi Annan, #lideri mondiali Kofi Annan, #Iohannis Kofi Annan, #Kofi Annan murit , #ONU