Ziare.com

ONU cere acces imediat la locatiile nucleare iraniene

de Brandusa Stefanescu
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 18:40

   

ONU cere acces imediat la locatiile nucleare iraniene
Programul de supraveghere a activitatilor nucleare din cadrul ONU a solicitat luni acces imediat la o baza militara unde se considera ca Teheranul ar putea realiza niste teste relevante pentru dezvoltarea armelor nucleare.

Yukiya Amano, director general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, a declarat ca "activitatile" care au avut loc la locatia in cauza - activitati de curatare a urmelor - ar putea avea impact asupra raportului Asociatiei, informeaza YNews.

Iranul a declarat Agentiei ca presupunerile cu privire la activitati nucleare in locatia indicata sunt nefondate. "Totusi, activitatile observate de catre noi (prin satelit) ne intaresc convingerea ca trebuie sa avem acces imediat la locatia respectiva pentru a obtine lamuririle necesare", a declarat directorul Agentiei.

Amano a explicat ca nu s-au obtinut rezultate concrete in seria de intalniri dintre oficialii AIEA si iranieni, intalniri care au avut loc din ianuarie pana in prezent. Mai mult, suspiciunile cu privire la implicatiile militare ale programului nuclear iranian au sporit.

"Iranul nu ofera cooperarea necesara care sa ne permita noua sa concluzionam ca activitatile nucleare iraniene sunt pasnice", a mai declarat directorul Agentiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1444 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

iranul nu trebuie sa dea nimic onu

onu nu e decit o marioneta. ar trebui desfiintata ca si asa nu are vreo relevanta sau vreo autoritate.

 

interesant

intai spionezi pe fata un sat suveran, apoi incepi sa-i ordoni. Iranul ar trebui sa-i dea un singur raspuns: un pumn drept in gura.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor