Fost lider KGB, invingator in "prezidentialele" din Osetia de Sud

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 10:17

   

Fost lider KGB, invingator in "prezidentialele" din Osetia de Sud
Fostul sef al KGB-ului din Osetia de Sud, Leonid Tibilov, a fost declarat invingator, luni, in alegerile prezidentiale din regiunea separatista georgiana.

Comisia electorala a regiunii separatiste pro-ruse a anuntat ca Tibilov a castigat alegerile cu 54,12% din voturile exprimate, potrivit France24.

Tibilov l-a invins pe David Sanakoyev, comisar pentru drepturile omului, care nu a reusit sa obtina decat 42,65% din voturi.

Republica georgiana, a carei independenta este recunoscuta doar de cateva tari, a organizat un scrutin prezidential in noiembrie, cand liderul opozitiei, Alla Djioyeva, l-a invins pe candidatul Kremlinului, Anatoli Bibilov.

Rezultatele votului au fost insa anulate de Curtea Suprema, care a considerat ca tabara doamnei Djioyeva a fraudat alegerile. Candidatului opozitiei i s-a interzis sa mai participe la reluarea scrutinului, insa Djioyeva a refuzat sa recunoasca decizia Curtii. Protestele ei s-au incheiat cu patrunderea politiei in sediul sau si o scurta spitalizare pentru probleme cardiace.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
jenypas
rank 5
Ce intamplare
Un noroc a dat pe fostul kgb. Un fost kgb pe nume Putin a dat din intamplare niste telefoane si iata ca colegul de breasla a reusit. Era sa uit, cateva sute de camione militare rusesti au aparut din intamplare. Ce minuni pe lumea asta.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor