Fenomenul crimelor "de onoare" din lumea islamica: Si-a masacrat familia si nu regreta nimic!

Marti, 21 August 2012, ora 19:15
8663 citiri
Fenomenul crimelor "de onoare" din lumea islamica: Si-a masacrat familia si nu regreta nimic!
Foto: CNN

Din spatele gratiilor celulei sale, Muhammad Ismail (20 de ani) descrie, fara nici o licarire de regret in ochi, cum si-a ucis nevasta, soacra si cumnata, tragedie care a readus in antentia presei crimele "de onoare" din lumea araba.

CNN a stat de vorba cu tanarul. "Primul glont a atins-o pe sotia mea, intr-o parte. Am lasat-o sa zaca acolo si m-am dus in camera alaturata, unde am omorat-o pe mama sotiei mele si pe sora ei. M-am asigurat ca au murit toate, am incuiat usa si am plecat", povesteste Ismail.

Fara nici un regret in voce, pakistanezul spune ca, daca ar putea, ar face-o din nou. "Sunt mandru de ceea ce am facut. Acesta este motivul pentru care m-am predat politiei", mai spune tanarul criminal.

Tripla crima a avut loc in februarie anul trecut, intr-un sat din centrul Pakistanului, intr-o zona in care societatea inchide ochii asupra crimelor "de onoare" - omorarea femeilor acuzate ca isi dezonoreaza familia prin inselaciune sau nesupunere.

Timp de opt luni, Ismail si-a acuzat sotia ca flirteaza cu alti barbati si ca-si petrece prea mult timp in afara caminului conjugal. "Sotia mea nu m-a facut niciodata fericit. Era ca o prostituata, nu a avut niciodata grija de mine", ofteaza Ismail care, atunci cand a fost arestat, canta intr-o orchestra, la o nunta traditionala.

Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan sustine ca, anul trecut, 943 de femei au fost omorate "in numele onoarei".

Surprinzator pentru neavizati este insa ca, in ciuda confesiunii la politie si in fata camerelor de luat vederi ale CNN, Muhammad Ismail ar putea fi eliberat, daca familia victimelor sale accepta compensatie materiala.

Plata crimelor cu bani este o optiune inca valabila in societatea musulmana, unde religia islamica sustine ca mila este mai nobila decat razbunarea.

Activistii care lupta pentru respectarea drepturilor femeii se plang insa ca, in societati patriarhale precum Pakistanul, "ucigasii in numele onoarei" exercita presiuni asupra familiilor victimelor pana cand acestea accepta "banii patati cu sange".

Zia Ahmed Awan, avocat in domeniul drepturilor omului, sustine ca familiile victimelor sunt dezavantajate si de faptul ca "omorurile "de onoare" au loc in comunitati dominate de barbati, in care femeile sunt privite ca obiecte si nu au acces la informatie si ajutor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#crime onoare lumea islamica, #crime onoare Pakistan, #femei ucise Pakistan onoare , #Pakistan