Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

SUA ameninta Pakistanul

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 16:21
1760 citiri
SUA ameninta Pakistanul
Foto: Times

Statele Unite au amenintat ca vor lansa lovituri aeriene impotriva Pakistanului, tintind fieful Mollahului Omar din Quetta.

Amenintarea intervine pe fondul tensiunilor crescute legate de decizia asteptata a Washingtonului de a trimite trupe suplimentare in Afganistan, anunta Times.

Generalul american Stanley McChrystal, comandantul trupelor din Afganistan, a cerut Pentagonului suplimentarea trupelor, soldatii americani nereusind sa stapaneasca atentatele teroriste din regiune.

Pe de-o parte, democratii il preseaza pe Obama sa nu intensifice razboiul, vicepresedintele Joe Biden afirmand chiar ca ar fi de dorit o reducere a efectivelor militare din Afganistan si o concentrare pe activitatile al Qaida din Pakistan, iar pe de alta parte, conducerea armatei cere suplimentarea trupelor.

Pentru Barack Obama este un subiect atat de sensibil incat abia l-a mentionat in discursul sustinut saptamana trecuta, in fata Adunarii Generale a ONU.

Un oficial pakistanez a declarat, sub acoperirea anonimatului, ca autoritatilor pakistaneze li s-a cerut sa intensifice atacurile asupra orasului Quetta din provincia Baluchistan.

"Americanii au lasat sa se inteleaga ca, daca Pakistanul nu face nimic pentru distrugerea cartierului general al Mollahului Omar, vor actiona unilateral", a spus diplomatul.

Problema este ca, in timp ce Guvernul pakistanez emite declaratii de lupta impotriva terorismului, liderii militari nu sustin intrutotul aceasta viziune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#SUA atac Pakistan, #teroristi Pakistan, #mollahul Omar , #Pakistan