Elicopter doborat de talibani peste o scoala: Ambasadorul Romaniei in Pakistan era la bord

Vineri, 08 Mai 2015, ora 12:10
24112 citiri
Elicopter doborat de talibani peste o scoala: Ambasadorul Romaniei in Pakistan era la bord
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un elicopter la bordul caruia se aflau mai multi ambasadori straini in Pakistan, printre care si cel al Romaniei, s-a prabusit vineri in nord-vestul tarii, peste o scoala.

UPDATE: - Teroristii gruparii Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) au anuntat ca elicopterul a fost doborat de ei. Se pare ca atacul il viza pe premierul pakistanez, Nawaz Sharif, insa acesta se afla in alt elicopter.

In urma accidentului, ambasadorii Norvegiei si statului Filipine in Pakistan au murit. Totodata, si-au pierdut viata si sotiile ambasadorilor din Malaezia si Indonezia, precum si cei doi piloti.

Ministerul roman de Externe a anuntat ca ambasadorul Romaniei este in viata.

"Din informatiile transmise de MAE pakistanez ambasadei Romaniei la Islamabad, in aceasta dimineata, in nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul caruia se aflau si cetateni straini, inclusiv ambasadorul Romaniei in Pakistan.

MAE a reusit ulterior sa-l contacteze telefonic pe ambasadorul roman, care a confirmat ca este in afara oricarui pericol. La aceasta ora, o echipa din cadrul ambasadei Romaniei la Islamabad se afla la sediul MAE pakistanez pentru obtinerea de informatii suplimentare despre acest accident", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele Klaus Iohannis a spus intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la sosirea din Polonia ca ambasadorul Romaniei in Pakistan are rani minore dar se simte bine. Totodata, el a transmis condoleante familiilor victimelor.

De asemenea, premierul Victor Ponta a reactionat pe o retea de socializare. "Am primit confirmarea ca ambasadorul nostru in Pakistan este in afara oricarui pericol. Regret profund pierderile de vieti omenesti!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Foto: Maha Mussadaq

"Leif Larsen H., trimisul norvegian, D. Domingo Lucenario Jr., ambasadorul din Filipine, sotiile ambasadorilor din Malaezia si Indonezia, dar si doi piloti ai elicopterului au murit", au anuntat oficialii, potrivit The Straits Times.

Alte 13 persoane au fost ranite. Aparatul prabusit facea parte dintr-un convoi de trei elicoptere care transporta mai multi ambasadori din 37 de tari si ajutoare pentru persoanele defavorizate din Pakistan.

Totusi, Al Jazeera relateaza ca era vorba de o excursie "in scopuri turistice". Potrivit BBC, convoiul urma sa ajunga in regiunea disputata Kashmir pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.

Se pare ca scoala peste care s-a prabusit elicopetrul a luat foc. The Guardian relateaza ca, in momentul prabusirii, se aflau si copii in scoala, insa nu exista deocamdata informatii despre starea acestora.

"Ni s-a spus sa trimitem cat mai multe ambulante, deoarece situatia de acolo este urgenta", a declarat un inalt oficial.

Acesta a adaugat ca toti ranitii au fost transportati la spitalul din regiunea Gilgit.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#elicopter Pakistan prabusit, #elicopter prabusit ambasadori murit , #Pakistan